GENEL Haber Girişi : 24 Eylül 2018 10:07

Günde 70 bin kişi taşıyorlar

Günde 70 bin kişi taşıyorlar
Kentte toplu taşımacılıkta öne çıkan 139 halk otobüsü günde ortalama 70 bin kişiye hizmet verirken bunlardan yaklaşık 16 bin yolcu ücretsiz olarak yararlanıyor.
139 Halk Otobüsü hizmet veriyor
Halk Otobüsleri kentte hizmet verirken her gün yaklaşık 16 bin kişi ücretsiz faydalanıyor.
Kentte toplu taşımacılıkta öne çıkan halk otobüsleri günde ortalama 70 bin kişiye hizmet verirken bunlardan yaklaşık 16 bin yolcu ücretsiz olarak yararlanıyor. 
Devletin ve yönetenlerin hizmet verdikleri alanda aldığı her kararı severek uygulamaya devam edeceklerini belirten Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Hüsamettin Özkan, "ücretsiz yolcu taşıma karşılığı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün verdiği  bin liralık destek yetersiz olabilir; ama bu bir kamu hizmetidir. Özellikle şehit aileleri bunun bedelini fazlasıyla ödemişlerdir, onlar bizim baş tacımız. Ancak, 65 yaş üstü olan ve bedelsiz olarak yolculuk yapan hemşerilerimizden küçük bir ricamız olacak. Eğer zorunlu değillerse sabah ve öğle saatlerindeki yoğunluğun haricinde otobüslerimizi kullanırlarsa bizlere ve diğer yolculara yardımcı olurlar." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.