POLİTİKA Haber Girişi : 01 Ekim 2008 17:17

Görme engelli hafız örnek oluyor

Görme engelli hafız örnek oluyor
Doğuştan görme engelli olan ve Konya Şaziye AK Camii'ndeki 20 yıldır müezzinlik yapan Ali İnan, kaset dinleyerek Kur'an-ı Kerim'i ezberleyip hafız oldu. Bununla da yetinmeyen Ali İnan, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi.

1962 yılında Konya'nın Karatay ilçesinde doğan Ali İnan, dünyaya gözlerini açtığında karanlıkla tanıştı. Doğuştan göz damarları kuru olduğu için tıbben görmesi mümkün olmayan İnan, buna rağmen hayata küsmeyerek mücadele etti. Siyah dışında başka bir renkle tanışmayan Ali İnan, birçok başarıya imza atarak topluma örnek olmaya devam ediyor. Dedesinin hafız olduğunu ve bu durumun kendisini etkilediğini anlatan İnan, kasetlerden Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek ezberlediğini ifade etti.

Ailesinin, hafız olmasında büyük desteği olduğunu söyleyen Ali İnan, "Liseyi yeni bitirmiştim. Hafız olmak istiyordum. Ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyordum. Konya Kapu Camii imamının kasetleri çıkınca hafızlığına başladım. Dört yıl boyunca sürekli kasetten Kuran-ı Kerim dinledim. Müftülük tarafından yapılan sınav sonrası hafızlık belgemi aldım." diye konuştu.

Hafızlığa çalışırken aynı zamanda üniversiteye hazırlandığını anlatan İnan, "Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandım. Fakülteden mezun olana kadar hafızlığımı 4 senede tamamladım. Daha sonra KPSS'ye girerek memur oldum. Sınavları kazandım ve Diyanet'in kadrolu müezzini olarak bu camide göreve başladım. Selçuklu İlçe Müftülüğü öncülüğünde geçtiğimiz yaz 13 görme engelli çocuğa kabartma harflerle Kur'an öğrettik. Müezzin olarak da görevime devam ediyorum. Her insanın bir imtihanı vardır. Halimden şikâyetçi değilim." dedi.

(CİHAN)