SPOR Haber Girişi : 19 Nisan 2011 16:32

GÖLOVA MÜFTÜLÜĞÜNDEN KUTLU DOĞUM KONFERANSI

GÖLOVA MÜFTÜLÜĞÜNDEN KUTLU DOĞUM KONFERANSI

Gölova İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında halka konferans verildi.

Erzincan İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN tarafından verilen konferansta ”Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konusu işlendi.Halkımızın bu konferansa ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine 18 Nisan 2011 Pazartesi günü Hasan Şakar YİBO çok amaçlı salonunda Erzincan İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN tarafından verilen konferansla devam edildi. Programa İlçemiz Kaymakamı Sayın Mustafa TEMİZ’in yanısıra İlçemiz Belediye Başkanı İbrahim YENİDÜNYA, Cumhuriyet Başsavcımız Ömer METE. , İlçe İdare Amirleri, Suşehri Müftüsü Bekir ÇİVRİL ve Akıncılar Müftüsü Aşur AKYOL bulundular.

Halkın da yoğun ilgi gösterdiği programa Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başlandı. Daha sonra İlçemiz Müftüsü Selim ŞAHİN açılış konuşması yaptı. İlçemiz Müftüsü Selim ŞAHİN açılış konuşmasında ”Kutlu Doğum Haftasının Peygamberimiz anlama ve örnek alma bağlamında önemli olduğunu, bu hafta vesilesiyle kainatın güneşinin vatandaşlarımıza anlatılmaya çalışıldığını, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasında Peygamberimizin merhameti konusunun işlendiğini , insanların en merhametlisi olan Efendimizin hayatında ve sözlerinde buna tanıklık ettiğimizi, atalarımızın da O’na bağlı kalarak aynı duyguyla yaşadığını anılardan ve sözlerden öğrendiğimizi, bu vesileyle bu haftanın tüm insanlık için hayırla vesile olmasını” belirtti.

Açılış konuşmasından sonra ”O Gece Sendin Gelen” adlı şiir ÇPL öğrencisi Mücahide KÖMÜR tarafından okundu. Şiir dinletisinden sonra konferansını vermek üzere Erzincan İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN kürsüye geldi.Erzincan İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN konuşmasında Hz. Peygamberin merhamet konusunda bütün insanlığa örnek olduğunu O’nun aile ve sosyal hayatından örnekler vererek anlattı. Özellikle Peygamberimiz aile ilişkilerinde ne denli merhametli olduğunu, bunun da aile için önemli olduğunu söyledi. Daha sonra bizden önce gelen müslüman milletinde merhamet konusunda çok güzel örnekler olduğunu - mesela karınca çiğnemez babaların olduğu -, bizde bu örneklerden faydalanıp aile ve sosyal yaşantımız buna göre düzenlememiz gerektiğini, bunun bütün dünyada bir refah sağlayacağını söyledi.

Erzincan İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN konuşmasından sonra İlçemiz ÇPL öğrencileri arasında yapılan ”Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Ebru ÇINAR Hz. Peygamber’e Mektup adlı yazısını seslendirdi. Daha sonra da İlçemiz Hasan Şakar YİBO ve ÇPL öğrencileri arasında dereceye giren öğrencilere ödülleri konferansa gelen Erzincan İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN, İlçemiz Kaymakamı Sayın Mustafa TEMİZ ve idare amirleri tarafından verilerek kapanış yapıldı. Programda ayrıca halkımıza gül, Kutlu Doğum Haftası anahtarlığı, balon ve kitap hediye edildi. Ardından erkek ve kadın halkımıza ayrı ayrı yemek ikram edildi. Programa halkın ilgisinin yoğun olduğunu, vatandaşlar böyle programların devam etmesini istediklerini belirttiler.