EKONOMİ Haber Girişi : 15 Mayıs 2009 23:10

Giresunda Engelliler İçin Mevlid Programı

Giresunda Engelliler İçin Mevlid Programı
10-16 Mayıs engelliler haftası olması nedeniyle Giresun Müftülüğü, normal zamanlarda ibadethanelerden gerektiği gibi yararlanamayan engelli vatandaşlarımızın, camilerimizin manevi havasını daha iyi teneffüs etmeleri ve ibadet duygusunu daha yoğun yaşamaları amacıyla engelliler derneği ile ortaklaşa hareket ederek engelli vatandaşlarımızın yakınlarından vefat edenler için 14.05.2009 Perşembe günü Seyyit Vakkas Camii?inde akşam namazını mütakiben mevlid programı düzenledi. Cami içerisinde özel bir alan düzenlenerek engelli vatandaşlarımızın araçlarıyla birlikte cami içerisine rahatça girmeleri sağlandı.

Yoğun ilgi gören programda bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcımız A. Muhammed ÇINAR; Diyanet İşleri Başkanlığının engelli vatandaşlarımız için bir çalışmasının zaten olduğunu ve engelli kardeşlerimizden de kendileri için  böyle bir mevlid programı talebi gelince bu teklifi hemen kabul ettiklerini söyleyerek  Allah bu programa emeği geçenlerden razı olsun.  İnşallah önümüzdeki yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak daha da genişletilmiş bir şekilde programlar düzenleyeceğiz dedi.
 
Müftü yardımcımız sözlerine şöyle devam etti; ?Engelli kardeşlerimiz kendilerinde bir eksiklik hissetmesinler. Zira bu bir imtihandır bu duruma sabır göstermeli ve hiçbir zaman bu durumu isyan noktasına taşınmamalıdır. Nekadar eksikliğimiz olursa olsun her an şükredecek bir halimiz mutlaka vardır.  Sağlam vatandaşlarımız da her an engeli duruma gelebilir.  Bu yüzden hepimiz elimizde olan nimetlerin kıymetini çok iyi bilip çokça şükretmemiz gerekir.?