TÜRKIYE Haber Girişi : 01 Nisan 2016 15:03

Giresun Adası binlerce kuşu konuk ediyor

Giresun Adası binlerce kuşu konuk ediyor
Tarihi milattan önce 3. yüzyıla kadar dayanan ve Karadeniz'deki yaşanabilir tek ada olan Giresun Adası, üreme alanı ve göç güzergahında bulunması dolayısıyla binlerce kuşun göçüne uğradı.
Giresun Adası bu yıl da binlerce kuşu ağırlıyor. Rahatsız edilmeden adada konaklayan binlerce kuş, insan yerleşiminin olmadığı adada rahatça ürüyor.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilisi Metin Koç, "Adamızda doğal olarak iki tür üreme yapıyor. Bunlardan biri gümüşi martı diğeri, tepeli karabatak" dedi. Kuşların adada ortalama üreme döneminin iki ay olduğunu belirten Koç, "Kuşlar adaya Nisan 1 ile 15 arasında yumurta bırakmaya başlarlar. Yavruları da Haziran 15 itibariyle uçmuş olur. Bu arada kademli olarak üremeye ve yumurtlamaya devam ederler. Deniz kuşlarının çoğunluğu bu adaya uğrarlar ve ada yöresinde kalırlar. Kuzeyden güneye giden göçmen kuşlar da zaman zaman burada konaklarlar, dinlenirler" ifadelerini kullandı.
Etiketler : kuş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.