SPOR Haber Girişi : 30 Aralık 2013 11:18

Gençler zorlandı

Gençler zorlandı

Orkun ÇİZMELİ / PALANDÖKEN


Türkiye Erkek Voleybol 2. Ligi B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Palandöken Belediyespor, ilk yarının son maçında zayıf rakibi TVF Spor Lisesi karşısında zor bir galibiyet elde etti. Rakibini 3-1 mağlup eden mavi beyazlı ekip, sonuca 3’ncü setten itibaren oyuna dahil olan tecrübeli oyuncularıyla gitti.

Yunusemre Mahallesi’ndeki Recep Tayyip Erdoğan Kapalı Spor Salonu’nda oynanan ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın da izlediği karşılaşmaya Palandöken Belediyespor gençlerden kurulu bir kadroyla sahaya çıktı. 

Mehmet Yeşilyemiş, Sagıp Karali, ve Vugar Bayramov gibi önemli oyuncularından yoksun bir şekilde mücadeleye başlayan filenin dadaşlarında, ideal kadrodan sadece Ömer Kolişler ile Hakan Akışık ilk sette görev aldı. 

GENÇLER  GÖREV ALDI

Maça fırtına gibi başlayan filenin dadaşları, farkı bir ara 10 sayıya kadar çıkardı. Bu andan itibaren Hakan Akışık da kenara geldi ve ev sahibi ekip mücadeleyi tamamen gençlerle sürdürdü. Genç dadaşlar, üst üste kayıplar yaşasa da ilk seti 25-22 kazanarak, 1-0 öne geçti. 

İkinci set ise kelimenin tam manasıyla TVF Spor Lisesi fırtınasına sahne oldu. Konuk ekip, Palandöken Belediyesi’nin genç oyuncularının basit hatalarıyla farkı 7 sayıya çıkardı. Farkın açılmaya başlaması üzerine maçı kenarda izleyen menajer-oyuncu Hakan Akışık oyuna müdahale ederek, takımın pasörü Mehmet Yeşilyemiş’i oyuna dahil etti. Yeşilyemiş’in oyuna dahil olmasıyla birlikte üst üste sayılar kazanan ve farkı 2 sayıya kadar düşüren ev sahibi ekip, bu kez de mücadelenin Erzurumlu hakemlerine takıldı. 

Mücadelenin başhakemi Mehmet Aydın ile yardımcı hakemi Mevlüt Koç’un verdiği birbirinden hatalı kararlar hem oyuncuları hem de izleyenleri çileden çıkardı. Hatalı kararlara itiraz eden Mehmet Yeşilyemiş sarı kart görürken, bu kararlar filenin dadaşlarının oyundan düşmesine neden oldu. Spor Lisesi ise bu avantajı iyi değerlendirerek, ikinci seti 25-19 kazanarak, setlerde durumu 1-1’e getirdi.

AS OYUNCULAR DEVREYE GiRDi

Üçüncü sette ise as oyuncular oyuna dahil oldu ama Erzurumlu hakemlerin skandal kararları bu sette de kendini gösterdi. Mehmet Yeşilyemiş, Hakan Akışık ve Ömer Kolişler’in önderliğinde toparlanan filenin dadaşları, üçüncü sette fırtına gibi esti. Zayıf rakibine fark atan dadaşlar, bu seti 25-14 kazanarak, skoru 2-1’e taşıdı. 

Dördüncü sette de tecrübeli oyuncuların oyuna ağırlığını koymasıyla adeta dağılan TVF Spor Lisesi karşısında etkili olan Palandöken Belediyesi seti 25-14 maçı da 3-1 kazanarak, ligin ilk yarısını hedeflendiği gibi 25 puanla 3’ncü sırada tamamladı. 

Son sette başhakem Mehmet Aydın’ın kaptan Hakan Akışık’a kırmızı kart göstermesi tepkilere neden oldu. Mücadelenin son setinde özellikle Palandöken Belediyespor aleyhine verdikleri kararları telafi etmek için yaptıklarıyla artık "komik" duruma düşen Erzurumlu hakemlere maçın gözlemcisinin de oldukça düşük not verdiği öğrenildi.

ERZURUMLU HAKEMLER SAÇ-BAŞ YOLDURTTU

Palandöken Belediyesi ile TVF Spor Lisesi arasında oynanan müsabakayı Erzurumlu hakemler yönetti. Mücadelenin başhakemi Mehmet Aydın ile yardımcı hakemi Mevlüt Koç’un verdiği birbirinden hatalı kararlar hem oyuncuları hem de izleyenleri çileden çıkardı. Hatalarını hep Palandöken Belediyesi’nin aleyhinde yapan Erzurumlu hakemler, seyirci tepkisi sonrasında telafi amacıyla rakip aleyhine çaldıkları düdüklerle de  “komik” durumlara düştü.