EĞİTİM Haber Girişi : 22 Mart 2018 11:50

"Gelecek Sensin, Gençlik Buluşması" bu hafta Dadaşkent Zübeyda Hanım Ortaokulu'ndaydı

Başkan Orhan ve Gazeteci Şener gençlerle buluştu

Yürütme kurulu başkanlığını Yavuz Demir'in yaptığı, "Gelecek Sensin" projesi, bugüne kadar onlarca okulda binlerce öğrenciyle buluştu.

Proje kapsamında geçen pazartesi günü de Dadaşkent'teki Zübeyda Hanım Ortaokulu'na giden gönüllüler, burada 300'ü aşkın öğrenciye çeşitli hediyeler dağıttı.

Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, ayrıca sohbet toplantıları da düzenlendi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan'ın yanısıra gazetemiz yönetim kurulu başkanı ve başyazarı Mehmet Şener öğrencilere hitap etti.

Başkan Orhan, öğrencilere eğitimin önemine vurgu yaparak, iyi birer insan olmanın başlıca yolunun hedefleri doğru biçimde belirlenmiş bir eğitim öğretim sisteminden geçtiğini söyledi. Başkan Orhan, "Hamdolsun ülkemizde eğitim çıtası hem fiziki hem de içerik olarak ciddi oranda yükseldi. Artık öğrencilerin balık istifi gibi dolduğu sınıflar yerine, daha az sayıda öğrencinin olduğu derslikler, her branşta öğretmenler ve tabii ki teknolojinin sunduğu tüm imkanlar okullarımızda kullanılmaktadır. Bu da AK parti iktidarının her alanda olduğu gibi eğitim alanında da sergilediği bir başarıdır" dedi.

Başyazarımız Mehmet Şener ise, konuşmasında son günlerde sıkça tekrarlanan "Kızılelma" ülküsüne

değinerek, "Kızılelma esasında yalnızca belli bir coğrafyanın yahut da sınırları belli bir hedefin adı değildir. Kızılelma yeri geldiğinde de bireysel planda birer iyi insan yetiştirme ve iyi insan olma idealidir. Bugün siz yaşta olan gençlerimiz, ülkemizin yarınları olacaktır. Bu sebepten şimdiden size sunulan bu imkanları çok iyi değerlendirerek, vatanımızın geleceğine talip olmalısınız. Marifet sınıf birinci olmak değil, marifet sana verilen vazifeyi en iyi biçimde ve dürüstçe yerine getirmektir. Çünkü ülkemizin çalışkan, cesur, dürüst ve dünyadan haberdar bir nesle ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Etiketler : seminer
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.