ERZURUM Haber Girişi : 11 Kasım 2013 10:07

Gazeteci Sebahattin Yılmaz mezarı başında anıldı

Gazeteci Sebahattin Yılmaz mezarı başında anıldı

2011 yılında Van depreminde hayatını kaybeden DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz, ölümünün 2. yıl dönümünde ailesi ve meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı. 

2 yıl önce Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde Bayram Otel enkazı altına kalarak hayatını kaybeden DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz’ı ölümünün ikinci yıl dönümünde eşi Gönül Yılmaz, ailesi, Erzurum ve Van’daki meslektaşları yalnız bırakmadı. DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz’ı mezarı başında anmak için gelen Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, Sebahattin Yılmaz’ın üzerlerinde çok emeği olduğunu söyledi. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, “İki yıl oldu Sebo dayıyı kaybedeli. Aslında söylenecek o kadar çok şey var ki. Hep güzel şeylerle, anılarla kaldı zihnimizde. 9 Kasım’da Van basını olarak bir başka oluyoruz. Çok duygusallaşıyoruz, Sebo dayının bizler üzerinde çok emeği var. Geçen yıl anma törenini Van’da gerçekleştirdik.

Depremde biz çalıştığımızdan dolayı burada bulunamamıştık. Mezarı başında anmamızı yaparak, dayımıza karşı son görevimizi gecikmelide olsa yerine getiriyoruz. İnsanların acılarıyla karşılaşınca kendimizi özümüzü unutuyoruz, aslında en çok acıyı çeken biz gazetecileriz. O acıların ilk tanıklarıyız. İşte Van basını olarak depremde öyle bir dönem yaşadık. Bir yandan kaybettiklerimize üzülürken bir yandan da mesleki sorumlulukları yerine getirmenin çabası içinde olduk. Biz dönemden hiçbir basın kuruluşundan manevi destek almadık ve hiçbir zaman bir medette ummadık. Dava sürecinde de aynı yaklaşımla karşı karşıya kaldık. Malumunuz kısa bir süre önce açılan dava yerel mahkemede sonuçlandı. Sebo dayımız ve kardeşlerimiz Cem Emir’i ikinci ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.