GÜNCEL Haber Girişi : 29 Nisan 2015 12:03

FOM Hochschule Üniversitesi'nden ERZURUM ÇIKARMASI

FOM Hochschule Üniversitesi'nden ERZURUM ÇIKARMASI
Atatürk Üniversitesi ile FOM Hochschule Üniversitesi işbirliğiyle Almanya'da düzenlenecek kongre öncesinde 9 kişilik bilim heyeti, kongrenin içeriği ve ortak projelerin belirlenmesi için Erzurum'a geldi.
Bilişim Teknolojisi ve İnovasyon Yönetimi- Bilimsel Fikir Alışverişi ve Uygulamalarıyla ilgili başarı potansiyellerinin Alman ve Türk Perspektifleri teması altında Ekim ve Kasım aylarında Almanya'da düzenlenmesi planlanan kongre öncesinde FOM Hochschule Üniversitesi'nden 9 kişilik heyet Erzurum'da gelerek kongrenin içeriklerini belirlemek, araştırma ve bilimsel işbirliği imkanlarını değerlendirmek üzere Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Alman bilim heyeti ile Türk bilim heyeti arasında beş günlük sürecek toplantıda karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunarak kongrenin temelleri oluşturulacak.
Türk ve Alman Bilim heyetleri arasında düzenlenecek değerlendirme öncesinde basın toplantısı düzenledi.
Atatürk Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen toplantıya Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, FOM Hochschule Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Thomas Heuqel, Proje Yöneticisi Prof. Dr. Orhan Karagöz, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fehim Bakır ve öğretim görevlileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında proje hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, FOM Hochschule ve Atatürk Üniversitesi arasındaki işbirliği ve inovasyon potansiyelini güçlendirme inisiyatifinin Türk ve Alman Hükümetleri tarafından desteklendiğini söyledi.
Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, "2014 yılı Türk Alman araştırma eğitimi inovasyon yılı olarak belirlendi. Bu kapsamda bizlerde Atatürk Üniversitesi ve FOM Hochschule ile birlikte ve iki tarafın birer koordinatörleriyle bu proje gerçekleştirildi. Şuandaki toplantımızda bu projenin bir ayağıdır. Hocalarımız bizi ziyarete geldiler. Atatürk Üniversitesi şuan 65 bin örgün öğrencisi 85 bin açık öğretim öğrencisiyle toplam 150 bin öğrenciye sahip Türkiye'nin ilk 5'e giren üniversiteleri arasındadır. Bunun yanında en önemli özelliğimiz şuanda 11 bin civarında yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerimiz var ve bunların içinde yabancı uyruklu öğrencilerimiz ve ÜNİP dediğimiz üniversitelerarası işbirliğimiz var. Türkiye'nin farklı illerindeki üniversitelerimizden doktora yapan bilim insanlarımız var. Almanya'dan gelen misafirlerimizle Cuma gününe kadar olan birlikteliğimiz sırasında ortak çalıştaylar ve programlar yapılacak. Her iki üniversitemiz kendilerini tanıtacaklar ve ortak projeler konusunda mutabakata varılmaya çalışılacak. Ekim- Kasım ayında da Almanya'da düzenlenen kongreye gideceğiz. Orada bu birlikteliğimizin ilk adımlarını atmış olacağız."dedi.
ANA HEDEFİMİZ UZUN 
VADEDE ARAŞTIRMA VE İŞBİRLİĞİNİ 
DERİNLEŞTİRMEK
FOM Hochschule Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Thomas Heuqel ise FOM Hochschule Üniversitesi olarak Erzurum'da olmaktan memnun olduklarını söyledi. Prof. Dr. Thomas Heuqel, "Eğitimde olan işbirliği aynı zamanda araştırmanın temelinde derinleştirmeyi düşünüyoruz. Bu üç günlük program bununla ilgili olacak. Eğitim ATA-FOM konusunda bir takım sorunlar var. Bunları aşarak bu konuda ilerleme kaydetmeyi düşünüyoruz. 2014 yılında kurulan Alman- Türk bilim yılı ilan edilmişti. Bu projede onun kapsamı altında yürütülmektedir. Ana hedefimiz sadece bu projeye gerçekleştirmek değil aynı zamanda uzun vadede araştırma ve işbirliğini derinleştirmektedir." Dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.