GENEL Haber Girişi : 01 Eylül 2018 10:47

Firari sözde Görele imamı da Erzurum’da gözaltına alındı

 Firari sözde Görele imamı da Erzurum’da gözaltına alındı
Giresun merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralele Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda örgütün 'mahrem abileri' olarak tabir edilen kişilerle görüşen askerler yakayı ele verdi.
Erzurum Güncel- Operasyonda ardışık arama yöntemini kullandıkları tespit edilen 4’ü muvazzaf 6’sı askeri okuldan uzaklaştırılmış şüpheli, Giresun merkezli Samsun, Bursa, Erzurum, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Siirt ve Elazığ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. 
Giresun’a getirilen şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Firari sözde Görele imamı da Erzurum’da gözaltına alındı 
Öte yandan, Giresun adliyesince ‘Görele ilçe imamı’ olarak örgüt içerisindeki faaliyetlerini sürdürüldüğü tespit edilen ve hakkında arama kararı çıkartılan şahıs Erzurum’da polisin düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalanarak Giresun’a getirildi. 

FET֒nün kullandığı ‘ardışık arama’ 
FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde deşifre olmamış ve örgütsel faaliyetlerini sürdürme çabası içinde bulunan şahısların teknik takibe yakalanmamak için kullandığı yöntem. Bu yöntem ile herkesin kullanımına açık olan bakkal, market, büfe gibi mekanlarda bulunan kontörlü telefonları seçen örgüt üyelerinin birbirleriyle bu şekilde haberleştikleri ve faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıkları tespit edildi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.