EĞİTİM Haber Girişi : 23 Şubat 2016 23:26

Finalli özel öğrenciler Türkiye birincisi

Finalli özel öğrenciler Türkiye birincisi
Finalli özel öğrenciler Türkiye birincisi
Erzurum Özel Final Ortaokulu 5/B Sınıfı Öğrencilerinden Aliye Zeynep Bingül ve 6/B Sınıfı öğrencilerinden Muhsin Murat Bingül Erzincan Munzur Dağı eteklerinde, Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde yapılan Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonasında Türkiye birincisi olarak altın madalyanın sahibi oldular.
20 ilden 19 kulübün, 38 sporcu katıldığı ve çok çekişmeli geçen yarışlara Erzurum Özel Final Ortaokulundan katılan 12 yaşındaki Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül kardeşler Türkiye Şampiyonu oldular ve bu ay içinde Polonya`da yapılacak Dünya Şampiyonasında Milli forma ile Türkiye`yi temsil edecekler.
Aliye Zeynep ve Munsin Murat Bingül kardeşler babaları olan Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, antrenörleriyle birlikte Vali Ahmet Altıparmak`ı makamında ziyaret etti. Engel tanımayan Türkiye Şampiyonları Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül ile bir süre görüşen Vali Altıparmak, ikizleri şampiyonluk yolunda bütün engelleri aşan, azmin mimarları olarak nitelendirdi. Milli sporcuların şampiyonluk sevincini paylaşan Vali Altıparmak, elde edilen başarının herkese örnek olması gerektiğini bildirdi.
Öğrencilerin başarıları hakkında konuşan Erzurum Özel Final İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ertaş CEVİZLİLER "Hiç şüphe yok ki öğrencilerimizin başarılarında en büyük pay anne ve babalarınındır. Onların özverili olmaları sayesinde öğrencilerimiz hem geçen sene hem de bu sene Türkiye birincisi olmuşlardır. Eminim Polonya'daki dünya şampiyonasında da ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceklerdir.  Öğrencilerimizin başarılı olmaları için  emek veren çalıştırıcılarına da teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum." dedi. 

Etiketler : final
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.