GENEL Haber Girişi : 18 Şubat 2019 09:53

FAY SIKIŞTI kırıldı kırılacak!

FAY SIKIŞTI kırıldı kırılacak!
Geçtiğimiz günlerde yeniden güncellenen "Türkiye'nin Deprem Risk Haritası"na göre, Erzurum için tehlike çanları çalıyor...
Herkesin dikkati başta seçim olmak üzere, çeşitli alanlara dağılmışken uzmanlardan korkutan bir uyarı geldi: Erzurum ve çevre iller her an 7 ve üzeri büyüklükteki bir depremle karşı karşıya...

Sinsi tehlike kapımızı çaldı!
Bilimsel çalışmalar sonucuna göre zaten i- kinci derecede deprem kuşağı üzerinde olan Erzurum, son analizlerden sonra, "bi-rinci derecede deprem tehlikesiyle karşı karşıya bulunan iller" arasına alındı. Yirmi yıl sonra ilk kez güncellenen "Deprem Risk Haritası" göstermektedir ki, 80'li yıllardan bu yana kayda değer bir deprem olmayan Erzurum ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya... Çünkü, "Kuzey Doğu Anadolu Fay Hattı", yıllar içerisinde öyle sinsice sıkıştı ki patladı patlayacak vaziyete geldi.

Uyarılar Erzurum üzerine!
Herkesin seçim derdine düştüğü şu günlerde, kim bu haritayı ya da bu uyarıyı ciddiye alır elbette bilmiyoruz, ancak görünen şu ki, en son 83'te büyük bir yıkıma uğrayan Erzurum, yeniden büyük bir dep- rem tehlikesiyle karşı karşıya... Uzun aradan sonra tekrar güncellenen "Deprem Haritası"na göre, uzak olmayan bir gelecekte, Erzurum ve çevresi ciddi bir dep- remin hedefinde... Şimdiye kadar Marmara  için uyarılar yapıp duran uzmanlar, şimdi uyarıları Erzurum üzerine yapıyor.
Ömer İKBAL - Palandöken


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.