GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ocak 2018 10:51

Fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere Rektör Çomaklı'dan hediye

Fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere Rektör Çomaklı'dan hediye
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından tebrik mektubu gönderildi.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından tebrik mektubu gönderildi. Öğrenciler tebrik mektuplarını, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın elinden aldı. 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan Öğrencilere Mesaj Var!
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın öğrencilerin nitelikli bir meslek sahibi olmasının yanında evrensel değerler ve kendi kültürel değerlerine bağlı bir şekilde yetişmelerini arzu ettiği mektubunda ise şu ifadelere yer verildi: "Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye'nin geleceği sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye'nin yeni kalkınma odağısınız. Ülkemiz ve Milletimiz için vatanperver duygularla çok çalışmalısınız. 2023 hedeflerimize sizlerle ulaşacağız. İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınızdan dolayı gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım"
Vatana ve Millete Yararlı Birer İnsan Olarak Toplumdaki Yerinizi Alacağınızdan En Ufak Bir Tereddüdüm Yok
Rektör Çomaklı törende yaptığı konuşmada, öğrencileri tebrik ederek, Atatürk Üniversitesini tercih ettikleri için teşekkür etti. Prof. Dr. Çomaklı, Türkiye'nin en başarılı ilk 10 üniversitesi arasında yer aldıklarını belirterek hedeflerinin teknolojiyi sadece raporlayan, takip eden bir üniversite olmak değil, teknolojiyi bizatihi üreten ve bunu toplumun, yaşamın ve insanlığın yararına sunan bir üniversite olma hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.
Rektör Çomaklı "Hayal Kurabilen, Heyecanlı, Yenilikçi, Çalışkan Ve Üretken Bireyler Olarak Sizlerden Çok Şey Bekliyoruz"
Öğrencilerden başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini ve sonunda fakültelerini de yine birincilikle bitirmelerini isteyen Rektör Çomaklı; "Üniversitemizde her şey sizin en iyi şekilde eğitim almanız için planlandı. Sizler bu imkânları verimli bir şekilde kullanarak vatana millete yararlı birer insan olarak toplumdaki yerinizi alacağınızdan en ufak bir tereddütüm yok. yetiştireceğinize eminim. Atatürk Üniversitesinde alacağınız kaliteli eğitim sizlerin meslek hayatınızda da başarılı olmanızı sağlayacaktır. Hayal kurabilen, heyecanlı, yenilikçi, çalışkan ve üretken bireyler olarak sizlerden çok şey bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Çomaklı, konuşmasının ardından öğrencilere Cumhuriyet Altını hediye etti.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın tebrik mektubu ve Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın hediyeleri ile başarılarını taçlandırılan öğrenciler ise hediyelerinden dolayı Rektör Çomaklı'ya teşekkür ederek, Atatürk Üniversitesinde eğitim görmekten dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler. Öğrenciler, program sonunda Rektör Çomaklı ile özçekim yapmayı da ihmal etmediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.