SPOR Haber Girişi : 01 Haziran 2018 17:09

-Eyvah! Kızılay'dan sonra Atlama Kulesi de gitti

-Eyvah! Kızılay'dan sonra Atlama Kulesi de gitti
Tartışmalı bir şekilde Kayak Federasyonu başkanlığına getirilen Erol Yarar, önce Kızılay'ın Palandöken'deki tesisini Ankara'da oldu bitti ile ele geçirdi, şimdi de Kiremitlik Tepe'deki Atlama Kulesi'ni, oteli, fitness salonunu ve cafeyi aldı!

 Başkent'te görünmez bir güç, adı tartışmalara karışan ve bir çok suçlamanın hedefindeki Erol Yarar'a onlarca milyonluk rantlar sağlıyor!

Kayakta uluslararası hiçbir başarıya imza atamayan ve en son Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'nin başını öne eğdiren ayrıca  yönetim anlayışı nedeniyle de tartışmalı olan Kayak Federasyonu, önlenemez bir yükselişle Erzurum'da ne kadar değerli yer varsa, Ankara'dan gelen talimatla hepsini bünyesine katıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, adının kullanılmasına şiddetle karşı çıkması ve ağır biçimde eleştirmesine rağmen, çevreye, "Ben Reis"in adamıyım"  havası pompalayan ve bu hava sayesinde açamadığı hiçbir kapı olmayan federasyon başkanı Erol Yarar, Palandöken'deki Kızılay'ın tesisinden sonra, şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Atlama Kulesi ve tesislerini aldı.

Erzurum'da ya da kayak sporu yapılan başka illerde kayağa dair neredeyse hiç bir faaliyeti ve başarısı olmayan Türkiye Kayak Federasyonu, kamuya ait rantı yüksek tesisleri ele geçirmekte çok büyük bir ustalık sergiliyor!

Oysa aynı Erol Yarar geçtiğimiz yıl Erzincan'da benzer bir operasyon çekmiş, ancak Erzincan Valiliği'nin meseleye el koyup sorunu yargıya taşıması üzerine, Erzincan'daki kayak tesislerinden çıkmak zorunda kalmıştı.

Ne yazık ki söz konusu Erzurum olunca, Erzincan'da mahkemelik olan Erol Yarar, burada istediği kamu tesisini istediği anda alıp kimseye bir açıklama yapma ihtiyacı duymuyor. Kızılay'ın tesislerini Kızılay genel merkezi, federasyona peşkeş çekerken Erzurum yeterince itiraz etmemiş ve siyasi alanda gerekli desteği görmemişti. Bu yüzden de Kızılay Erzurum Şubesi'nin malı olan yepyeni tesis, federasyona adeta hibe edildi! Şimdi ise, aynı federasyon bir takım yükümlülüklerini yerine getirmediği gibi tesisin kapısına da kilit vurdu. Buna rağmen Ankara, federasyonu ödüllendirircesine Kızılay'dan sonra Atlama Kulesi ve tesislerini de Erol Yarar'ın emrine amade kıldı!

Devletin yüzlerce milyon lira harcayarak yaptırdığı Atlama Kuleleri ve tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın jet talimatıyla geçtiğimiz Şubat ayından itibaren Kayak Federasyonu yönetimine geçti.  Bakanlık bu iradeyi sergilerken ne bir milletvekilinin görüşüne başvurdu, ne de yerel yöneticilerden bilgi aldı!

Erzurum halkı ve Erzurum'u yönetenlerin tamamen devre dışı tutulduğu bu çirkin uygulama çok büyük tepkilere neden olmasına rağmen, Ankara'da Erol Yarar'a tüm imkânları seferber eden Kızılay Genel Merkezi  ve Spor Bakanlığı bildiğini okumayı sürdürüyor.

O Kayak Federasyonu ki, Erzurum'da kayağa dair bir faaliyet sergilemediği gibi spor camiasında büyük tartışmalara yol açtı. Bu gerçeği rağmen niyedir bilinmez, Ankara geçen yıl Erzincan'dan kovulan bu federasyon ve yönetimini tam tekmil Erzurum'a yerleştiriyor!

Şimdi Ankara'ya ve bu olup bitenleri yalnızca izlemekle yetinen AK Parti Erzurum milletvekillerine soruyoruz: Erol Yarar'a bunlardan başka nereleri daha vereceksiniz ve bu çıldırtan sessizlik daha ne zamana kadar devam edecek?

Etiketler : mehmet şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.