EĞİTİM Haber Girişi : 13 Ekim 2015 11:21

ETÜ'DE AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ

ETÜ'DE AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ
"Yarınları Birlikte Şekillendirelim" sloganı ile yola çıkan Erzurum Teknik Üniversitesi'nde 2015-2016 akademik yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
 "Yarınları Birlikte Şekillendirelim" sloganı ile yola çıkan Erzurum Teknik Üniversitesi'nde 2015-2016 akademik yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. 
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Üniversite Rektörleri, Erzurum il protokolü, akademisyenler, çok sayıda davetli ve öğrencilerin katıldığı törende açılış konuşmasını ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı yaptı. Rektör Prof. Dr. Yaylalı konuşmasında ülke olarak zor ve zahmetli bir dönemden geçtiğimizin altını çizerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Ülkemizin gelişmesinde ve ileriye gitmesinde gençlere büyük sorumluluk düştüğünü belirten Prof. Dr. Yaylalı, üniversitelerin de bilim, sanat, kültür ve eğitim merkezleri olmasının önemine değindi.
ETÜ, ERZURUM'UN EĞİTİM KALESİ OLACAK
Açılış töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ETÜ'nün özverili çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini belirtti. Kısa zaman içerisinde yapılaşmasının büyük bölümünü tamamlayan üniversitemize, alt ve üst yapı olarak belediyenin tüm kolaylıkları sağlayacağını belirten Sekmen, "ETÜ uzun vadede ilimiz ve bölgemizin eğitim üssü olacaktır." dedi.
POLİSLİK VE JANDARMALIĞI DEVLETİN GÜVENLİK GÜÇLERİ YAPAR
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada önemli detaylara dikkat çekti. Erzurum'da bulunmaktan ve Erzurum için hizmet etmekten onur duyduğunu ifade eden Dr. Altıparmak, "Polisliği, Jandarmalığı, Devletin güvenlik güçlerine bırakın; siz okulunuzu en iyi şekilde tamamlamaya odaklanın." mesajı verdi.
İLK DERS ÜSTÜN HOCA'DAN?
2015-2016 Akademik Eğitim Yılı ilk dersini Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Psikolog ve Yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen verdi. Prof. Dr. Dökmen yaklaşık iki saat süren dersinde katılımcı ve öğrencilerimize eğlenceli ve eğitici bir ders anlattı.
Kitap okumanın önemine değinen Prof. Dökmen, milletçe az okuduğumuzu ve bunun sonucunda da temel bilgiye olan eksikliğimizi belirtti. Derine inilmese bile, hafif okuma olsa bile okumak gerektiğini belirten Prof. Dr. Üstün Dökmen konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Okumak için iki eli bir araya gelemeyen milletlerin, iki yakası da bir araya gelmez. Derine inilmese bile, çok akademik olmasa bile, hafif okuma olsa bile kitap okunmalıdır. Çünkü kitap tüm eğrilikleri düzeltir. Eğri bir duvarda bir kütüphane varsa, o duvarın eğriliği önem taşımaz."
Yoğun bir katılımla gerçekleşen törenin ardından Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, katılım ve sunumlarından dolayı Prof. Dr. Üstün Dökmen'e teşekkür ederek plaket takdim etti.
Ayrıca bu yıl üniversiteyi kazanan ve en yüksek LYS puanı ile ETÜ bölümlerine yerleşen öğrencilere teşekkür belgeleri fakülte dekanları tarafından verildi.
Etiketler : etü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.