GENEL Haber Girişi : 30 Temmuz 2018 14:09

ESOB Başkanı Fırat: “Prim ve benzeri borçların yeniden yapılandırılmasının başvuru süresi uzatılmalı”

ESOB Başkanı Fırat: “Prim ve benzeri borçların yeniden yapılandırılmasının başvuru süresi uzatılmalı”
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, vergi, prim ve benzeri borçların yeniden yapılandırılmasını öngören kanunun başvuru süresinin 31 Temmuz'da sona ereceğini anımsattı.
Kanunda bir aya kadar süre uzatılma yetkisi bulunduğunu kaydeden Başkan Fırat, “Bu yetkiyle birlikte hem başvuru hem de ilk taksit sürelerinin bir ay uzatılması esnafımızın ve devletimizin yararına olacaktır” dedi. 
Yapılandırma kanununa başvuru süresinin 31 Temmuz'da sona ereceğini hatırlatan ESOB Başkanı Rasim Fırat, başvuruların gerek seçim sürecine denk gelmesi gerekse yaz aylarından kaynaklanan durgunluk nedeniyle esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. 
Hem başvuruda hem de ilk taksit ödemelerinde aksamalar olabileceğini dile getiren Başkan Fırat, “Genellikle sürenin son günü yaşanan yoğunluklardan dolayı bankaların ve vergi dairelerinin sistemlerinde kilitlenmeler yaşanabiliyor. Sürenin son günü yaşanan bu tür aksamalar esnafın büyük bir imkandan yararlanmasını engellemiş oluyor. Bu tür sorunlara yer vermemek amacıyla yapılandırma başvuruları ve ilk taksit ödemeleri birer ay ertelenmeli. Böyle olursa SGK primlerinde ilk taksit 1 Ekim'de, vergilerde de 31 Ekim'de ödenecek. Bu da esnafı çok rahatlatacaktır” dedi. 
Başkan Fırat ayrıca daha önceki yapılandırmalardan yararlananların son çıkan 7143 sayılı Kanundan yararlanamadığı ifade etti. 
Çok sayıda esnafın ‘nasıl olsa son çıkan kanundan yararlanırız’ dediğini ancak bu kanundan yararlanamayacağını sonradan öğrendiğini anlatan Başkan Fırat, “Bu durum çok sayıda esnafın bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir mağduriyetine neden oldu. Dolayısıyla, daha önce yapılandırma kanunlarından yararlananların da bu son kanundan yararlanmaları konusunda bir hak tanınmalı. Esnafın bu mağduriyeti önlenmeli” diye konuştu. (iha) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.