EKONOMİ Haber Girişi : 14 Aralık 2008 21:49

Erzurum'un İlk Hacı Kafilesi Geldi

Erzurum'un İlk Hacı Kafilesi Geldi
Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Erzurumlu ilk hacı kafilesi döndü. Uçakla Cidde'den direkt olarak gelen 44 kişilik hacı kafilesi, Erzurum Hava Meydanı'nda yakınları tarafından karşılandı. Karşılama sırasında duygusal anlar yaşandı.

Kasım ayında kutsal topraklara giden toplam bin 264 hacıdan ilk kafileyi oluşturan 44'ü bugün Cidde'den Türk Hava Yolları (THY)'na ait uçakla saat 14.00 sularında Erzurum Hava Meydanı'na geldi. Yakınlarına sarılarak hasret gideren hacılar, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. İlk hac kafilesi 3 Kasım günü kutsal topraklara hareket etmişti.

Hacılardan Suphiye Solak, "O topraklarda bulunmak çok güzel. Gördük ki bütün Müslümanlar kaynaşmış. O mübaket yerlerde bulunmanın güzelliğini anlatmak çok zor. İmkanı olan herkesin gitmesi gerekir." diye konuştu.

Bu arada hacıları tayışan uçakla, THY'nın tarifeli İstanbul Erzurum uçağının da aynı saatlerde hava meydanına inmesi nedeniyle çıkış işlemleri yaklaşık 2 saat sürdü. Havanın aşırı soğuk olması nedeniyle hacıları karşılamak için dışarıda bekleyen yakınlarının üşüdüğü gözlendi. Bazı hacı yakınları beklemek için çıkış koridoruna girmek istedi, ancak emniyet görevlileri içeri almayınca görevlilerle vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. (CİHAN)