SPOR Haber Girişi : 29 Ekim 2017 22:13

Erzurum'un göğsünü kabarttılar

Erzurum'un göğsünü kabarttılar
Erzurum'un "Buz Prensesi" lakaplı başarılı sporcusu Derya Karadağ, Kısa Kulvar Sürat Pateni (Short Track) Federasyon Kupası yarışlarından 3 altın madalyayla döndü.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Kısa Kulvar Sürat Pateni (Short Track) Federasyon Kupası karşılaşmaları Kocaeli'nde yapıldı. Müsabakalarda 30'a yakın madalyayı Erzurum'dan katılan sporcular alırken, Erzurum'un "Buz Prensesi" lakaplı başarılı sporcusu Derya Karadağ, üç altın madalya birden aldı. Spor yaşamını Palandöken Belediyespor Kulübü'nde sürdüren 8 yaşındaki Derya Karadağ, Junior (F) kategorisinde 222, 333 ve 500 metrede ipi göğüsleyerek üç altın madalya birden aldı. Katıldığı her müsabakada kimseye madalya bırakmayan Derya Karadağ, Erzurum'un göğsünü kabartmakla kalmadı, Palandöken Belediyespor Kulübü'ne de prestij kazandırdı. Kocaeli'ndeki kupa müsabakalarına damgasını vuran sadece Derya Karadağ olmadı. Buz  Prensesi'nin küçük kardeşi İlyas Karadağ da, Junior (G) kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. 
Erzurum'a 4 madalya ile birden dönen Karadağ kardeşler, şehrin buz sporları alanında sahip olduğu potansiyeli gözler önüne sererken, minik sporcuların elde ettiği başarı, aynı zamanda birer sporcu olan anne ve babasını da sevindirdi. Erzurumlu İşadamı ve siyasetçi Arif Karadağ ile buz sporları antrenörü olan Yulia Karadağ'ın gurur kaynağı olan Derya ve İlyas Karadağ, kazandıkları madalyaların sevincini hep birlikte yaşarken, her müsabakadan dereceyle dönen iki kardeş Erzurum'un da göğsünü kabarttı.  
KİMSEYE MADALYA BIRAKMIYORLAR 
Baba Arif Karadağ, kızı Derya'nın 3 yıldır buz sporlarının içerisinde olduğunu belirterek, "Derya, Erzurum'un gurur kaynağı oldu. Katıldığı her müsabakada kimseye madalya bırakmıyor ve her seferinde Erzurum'u gururlandırıyor. Aynı sevinci Kocaeli'nde bir kez daha yaşadık. Türkiye Buz Pateni Federasyonu Kısa Kulvar Sürat Pateni (Short Track) Federasyon Kupası karşılaşmalarında Derya kendi kategorisindeki üç ayrı yarışta birinci oldu. Üç altın madalyayı birden alan Derya'yı, kardeşi İlyas da yalnız bırakmadı. O da kendi kategorisinde elde ettiği birincilikle altın madalyanın sahibi oldu." diye konuştu. 
Derya ve İlyas Karadağ'ın, Erzurum'un gelecekteki buz sporu yıldızları olacağını anlatan Erzurumlu İşadamı Arif Karadağ, "Onların başarılarını daha küçük yaşlarda görüyor ve mutluluğunu yaşıyor olmak, bir baba için gurur verici. Tüm anne ve babaların bu mutluluğu yaşamalarını gerçekten çok isterim. Bu tarifi o kadar çok zor bir duygu ki; gururu ve sevinci bir arada yaşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.