ERZURUM Haber Girişi : 23 Mart 2017 15:56

Erzurum'da Yaşlılar Haftası etkinlikleri

Erzurum'da Yaşlılar Haftası etkinlikleri
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti Kadın Kolları tarafından, yaşlılar haftası etkinliği düzenlendi.
Müceldili Konağında yapılan etkinliğe Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Demir, AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığına Ömer Faruk Yarba ve çok sayıda engelli katıldı.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demir, yaşlıların toplumdaki önemine değindi.
Yaşlılara saygı gösterilmesinin önemine değinen Demir, ''Bizler, aile büyüklerine saygı geleneğiyle büyümüş, bu geleneği şiar edinmiş insanlarız. Yaşlılarımıza her zaman ihtiyacımız var. Yaşlıların dualarına ihtiyaç duyuyoruz. Yolumuza daha emin adımlarla gitmek için onlara dualarına ihtiyacımız var. Yaşlılara sadece bir gün değil her fırsatta değer vermeliyiz. Böylesine anlamlı bir programla yaşlılarımızla bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz'' dedi.
İlbaş, Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftasının 18-24 Mart tarihleri arasında kutlandığını anımsatarak, yaşlılara yönelik hizmetlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
Yaşlılara yönelik önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten İlbaş, 'Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Bizler bu duyarlılıkla çalışmamalarımızı yürütüyoruz' 'dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Doğan ise sosyal devlet ilkesi gereği, AK Parti hükümeti döneminde yaşlılara yönelik önemli hizmetler gerçekleştirildiğini ifade etti.
Doğan, '' Yaşlılarla ilgili hizmetleri planlama, programlama ve yürütme görevini doğrudan devletin üstlenmesi 1963 yılında Sağlık Sosyal Yardım Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün kurulması ile gerçekleşmiştir. 1982 Anayasasının 61.maddesinde yaşlılara yönelik olarak 'Yaşlılar devletçe korunur. Yaşlılara devlet yardımı ve sağlanacak diğer haklar ve kolaylıklar Kanunla düzenlenir' hükmü yer almaktadır. Yaşlılarımız geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran, gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli hazinemizdir. Sosyal devlet ilkesi gereği, yaşlılarımıza, kimsesizlerimize, engellilerimize önemli hizmetler veriyoruz. AK Parti hükümeti döneminde bu alandaki hizmetlerde reform niteliğinde çalışmalar yapıldı'' dedi.
Konuşmaların ardından yaşlılara yönelik yemek programı düzenlendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.