GÜNCEL Haber Girişi : 07 Ekim 2017 13:04

Erzurum'da sahte dolar operasyonu

Erzurum'da sahte dolar operasyonu
Erzurum Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 2 bin 200 sahte dolar ele geçirildi.
Erzurum Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 2 bin 200 sahte dolar ele geçirildi. 
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün yemek yedikleri lokanta sahibine ellerindeki dolarları bozdurmak istediğini belirten şahıslar, sahte 500 doları bin 750 TL karşılığında bozdurduktan sonra iş yerinden ayrıldı. Paraları banka hesabına yatırmak istediği sırada dolarların sahte olduğunu anlayan lokanta sahibi A.S., emniyete başvurdu.
Şikayeti değerlendiren Oltu polisi, kamera kayıtlarından sahte doları piyasaya süren şahısları tespit etti. 34 plakalı kiralık araçla Oltu'dan ayrıldıkları tespit edilen dolandırıcıların, Oltu polisinin sıkı takibi sonrası PTS ve GPS takibiyle Artvin sınırlarında olduklarını belirlendi.
Artvin Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcıların yakalanması sağladı. Artvin'den Oltu'ya getirilen C.K, A.Ç ve S.Ç isimli şahısların üzerinden bin 700 sahte dolar daha çıktı. Toplamda 2 bin 200 sahte dolar ile yakalanan şahıslardan A.Ç'ye ait Oltu Doğutaş Sanayi Sitesi'ndeki iş yerinde yapılan aramada bir adet ruhsatsız 7.65 mm çapında silah ve bu silaha ait şarjör ile üç adet fişek ele geçirildi. C.K isimli şahsın sahtecilik, dolandırıcılık, kasten yaralama, 3167 SKM Banka ve kredi kartlarını kötüye kullanmak ve güveni kötüye kullanmak suçlarından toplam 18 suç kaydının olduğu tespit edildi. S.Ç. isimli şahsın ise sahtecilik, hırsızlık, uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak suçlarından toplam 6 suç kaydının bulunduğu tespit edildi.
Mahkemece tutuklanan A.Ç ve C.K, Oltu Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilirken, S.Ç ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Lokantacı A.S.'nin ise 500 dolar karşılığında verdiği bin 750 TL, şüphelilerden geri alınarak kendisine teslim edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.