SPOR Haber Girişi : 25 Mayıs 2015 01:02

Erzurum'da maraton heyecanı

Erzurum'da maraton heyecanı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve dün koşulan 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yarışlarında 21 kilometrede erkeklerde Etiyopyalı atlet Yohanis Bekek Jida, kadınlarda ise Etiyopyalı Denbeli Chefo Shuke kazandı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bugün koşulan 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yarışlarında 21 kilometrede erkeklerde Etiyopyalı atlet Yohanis Bekek Jida, kadınlarda ise Etiyopyalı Denbeli Chefo Shuke kazandı. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ''Anadolu'nun Zirvesinde Koş'' sloganıyla düzenlenen 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu bugün koşuldu. Heyecanın dorukta olduğu maraton yarışlarında 10 ve 21 kilometrelik parkurlarda 14 ülkeden bin 58 sporcu yarıştı.

"EN BÜYÜK SPOR 
KIYAM, RÜKÛ VE SECDE"
Yediden yetmişe katılımın olduğu maraton koşusunda renkli görüntüler ortaya çıktı. Maraton yarışına katılmak üzere Bursa'dan Erzurum'a gelen 75 yaşındaki 8 torun sahibi Aslan Kitap, genç atletlere taş çıkardı. En büyük sporun kıyam, rükû ve secde olduğunu belirten 75 yaşındaki atlet Aslan Kitap, gençlerin sigaradan ve alkolden uzak olarak bu tür sporlara yönelmesini istedi ve yarışmada iddialı olduğunu söyledi.

ASHABI KEYF-İ TANITMAK İÇİN 
AFŞİN'DEN ERZURUM'A
Düzenlenen uluslararası spor etkinliğine katılmak üzere Kahramanmaraş Arsin'den Erzurum'a gelen ve halk yürüyüşüne katılan Afşin Ashabı Keyf Gönül Elçileri üzerlerindeki ilginç elbiseleri vatandaşların dikkatini çektiler. Kangal cinsi 41 isimli köpekle yürüyüşe katılan gönül elçileri, Türkiye'de düzenlenen uluslararası bütün organizasyonlara katıldıklarını belirterek, Ashabı Keyfi tanıtmayı amaçladıklarını söylediler.
1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonunun en büyük koşusu olan 21 ve 10 kilometrelik yarışları Havuzbaşı kent meydanından Vali Ahmet Altıparmak'ın start vermesiyle başladı. Cumhuriyet Caddesi, belediye önü ve havalimanı yolu üzerinden devam eden yarış başlangıç noktasında sona erdi.

ETİYOPYALILAR ERZURUM'A 
DAMGASINI VURDU
1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu'nda 21 kilometrede erkeklerde Etiyopyalı atlet Yohanis Bekek Jida 1.06.08'lik derecesiyle birinci oldu. 
Kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Denbeli Chefo Shuke 1.18.28'lik derecesiyle birinci oldu. 10 kilometrelik yarı maraton koşusunda erkeklerde Etiyopyalı atlet Wendmagegn Seid Egiso 31.01'lik derecesiyle birinci olurken, kadınlarda ise Türk atlet Sevilay Eytemis 35.18'lik dereceyle ilk sırada yer aldı. 
Yarı Maratonda 21 kilometrede birinci olan kadın ve erkek sporcular 10 bin TL para ödülünün sahibi oldu.
Palandöken Haber Merkezi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.