ERZURUM Haber Girişi : 21 Mayıs 2015 16:47

ERZURUM'DA KORUYUCU AİLE KOMİSYON TOPLANTISI

ERZURUM'DA KORUYUCU AİLE KOMİSYON TOPLANTISI
Erzurum'da koruyucu aile olmak için başvuran ailelerin durum değerlendirilmesinin yapıldığı koruyucu aile komisyon toplantısı yapıldı.
Erzurum'da koruyucu aile olmak için başvuran ailelerin durum değerlendirilmesinin yapıldığı koruyucu aile komisyon toplantısı yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları başkanlığında Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu'nda yapılan toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci ve kurumda çalışan psikologlar, sosyal çalışmacılar ve çocuk gelişimciler katıldı. 
Abdulhakimoğulları, Erzurum'da koruyucu aile sayısını artırmak için yoğun gayret içerisinde olduklarını ifade etti.
Erzurum'da son veriler itibariyle 21 koruyucu aile olduğunu belirten Abdulhakimoğulları, komisyonun başvuruları titizlikle incelediğini söyledi.
Koruyucu aile olma konusundaki bilincin her geçen gün arttığını belirten Abdulhakimoğulları şöyle konuştu:
'' Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanın altını çizen Abdülhakimoğulları, "Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır"
Abdulhakimoğulları, Erzurum'da 10 yıl önce 1 olan koruyucu aile sayısının bugün 21 olduğunu , başvuru yapan ailelerin durum analizinin devam ettiğini ifade etti.
Abdulhakimoğulları, koruyucu aile konusundaki farkındalığı artırmak için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.