ERZURUM Haber Girişi : 24 Nisan 2015 10:31

Erzurum'da 23 Nisan coşkusu

Erzurum'da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurum'da büyük bir coşkuyla kutlandı. Kar yağışının etkili olduğu kentte kutlamalar kapalı alanlarda gerçekleşti.
İl genelinde 23 nisan etkinlikleri çerçevesinde ilk ve orta okullar arasında düzenlenen resim kompozisyon şiir dallarında dereceye girenlere ödül verildi.ayrıca milli eğitim ve erzurum emniyet müdülğü toplum destekli şube müdürlüğü tarafından çocuklar ve gençleri sosyal koruma ve destek proğramı çerçevesinde hazırlanan mavi kartaneleri projesi kapsamaında düzenlenen kitap okuma,santranç,masa tenisive fidan dikimi faaaliyetlerine katılıp dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

OLTU'DA 23 NİSAN 
ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Oltu'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar sabah saat 09.00'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin tarafından Hükümet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından programı gerçekleştirmek üzere olumsuz hava şartları nedeniyle İlçe Kapalı Spor Salonuna geçildi. Salondaki kutlama programı 1,5 saat rötarlı başladı. Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin'in ilçe dışında olması nedeniyle vekâleten yerine bakan Narman İlçe Kaymakamı Murat Eren'in, Narman'daki programın bitmesinin ardından Oltu'ya gelmesi nedeniyle öğrenciler 1,5 saat salonda bekletildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının biran önce başlaması için sabırsızlanan öğrenci ve veliler sabah 09.00'dan beri salonda beklediklerini öne sürerek tepki gösterdi.
Narman Kaymakamı Murat Eren'in salona gelmesiyle ancak 11.30'da başlayan program protokolün çocukların bayramını kutlamalarıyla devam etti.
İlçe Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında okullar 7 bölgeden halk oyunları gösterileri sunarken, halk oyunları gösterilerinde Erzurum'un yer almaması gözlerden kaçmadı. Bazı veliler, "Erzurum folklor fakiri mi. 7 bölgeden halk oyunları sergileniyor ancak aralarında Erzurum yok. Halk oyunları yarışmalarında hemen her yıl Türkiye'de dereceye giren ve adını birinciliğe yazdıran Erzurum Bar Ekibinden bir folklor ekibi ve gösterisi yok. Olacak iş değil" diye tepkilerini dile getirdi.

ÇAT'TA 23 NİSAN 
HEYECANI YAŞANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çat İlçesi'nde düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. 
Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri Çat Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Tören öncesi Çat Belediyesi tarafından ilçe Türk Bayraklarıyla adeta gelin gibi süslendi.
23 Nisan etkinliklerine Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Fırat, Cumhuriyet Savcısı Şüheda Oktay Aslan, Emniyet Amiri Ali Türkmenoğlu, Mili Eğitim Müdürü Ömer Dengiz, Çat Belediye Başkan Yardımcısı M. Mazhar Özdemir, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve yapılan gösterilerle sona erdi.

AŞKALE'DE 23 
NİSAN KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aşkale'de coşkuyla kutlandı. 
Kutlamalar Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törene çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile devam edildi. Ardından öğrencilerin tarafından hazırlanan folklor ve diğer oyunlar katılımcılara sunuldu.

PASİNLER'DE KAR 
ALTINDA KUTLAMA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95. yıl dönümü Pasinler'de yoğun kar yağışı altında coşkuyla kutlanıyor. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Pasinler'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sabah saat 9'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk konuldu. Çelenk sunumu sonrasında saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, "23 Nisan, aziz milletimizin işgallere, bölünmeye karşı bütün imkânlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bir millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çıkma yolunda önemli kararlar alan, en önemlisi de millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bugün 95. yaşına girmiştir. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü, yani 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuz; özgür düşünceli, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir." şeklinde konuştu.
Hükümet konağında düzenlenen programdan sonra Pasinler'deki bütün ilkokullarda düzenlenen etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

NARMAN'DA KOLTUK
KUL'A DEVREDİLDİ
Narman da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Kaymakam Murat Eren Makamına geçerek Makamını 18 Mart Orta okulu öğrencilerinden Edanur Kul'a devretti. 
Kaymakamlık makamını devralan Edanur Kul makam da yaptığı kısa konuşmada "Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 95. Yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Edanur Kul " Narman kaymakamlığı sırasında çalışmaları ve özellikle eğitim konusunda göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı Sayın Murat Eren'e teşekkür ediyorum "dedi.
Daha sonra Kaymakam Eren öğrencilere çeşitli hediyeler taktim etti. Törenlere hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda devam edildi. Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Murat Eren, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adnan Arabul ve Belediye Başkanı Ahmet İşleyen öğrencilerin bayramını kutladılar. 
Tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yavuz un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler ve ilçe milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Murat Eren, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adnan Arabul ve Belediye Başkanı Ahmet İşleyenin hediyelerini takdim etmelerinin ardından sona erdi. 
Törenlere İlçe Kaymakamı Murat Eren, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adnan Arabul ve Belediye Başkanı Ahmet İşleyen diğer daire müdürleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.