ERZURUM Haber Girişi : 06 Mart 2018 11:07

Erzurum’un Şahlanışının 100. Yılında;

Erzurum’un Şahlanışının 100. Yılında;
Erzurum Vakfı Başkanı Güngör: “Gençlerle Ortak Değerlerimizi Paylaşacağız”
Erzurum Vakfı, Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, yıl boyu sürdüreceği panellerle, gençlere tarih bilinci aşılamayı, onları unutulmaya yüz tutmuş değerlerle bir araya getirmeyi amaçlıyor. 
Etkinliklerin ilki 7 Mart 2018, Çarşamba günü, saat 14.00’de, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilecek. 
Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör “Gençlerle Ortak Değerlerimizi Paylaşacağız” 
Gençlerin “milli kültür” ile yoğrulması ve ortak değerler konusunda bir araya gelmesi noktasında ilk etkinliğin ana temasının “Yanıkdere Şehitliği, Nene Hatun ve Kara Fatma” olduğunu belirten Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör “Gençler, tarihi kahramanlarımızla bir araya gelip, tarihi gerçekleri bire bir yaşayacak” dedi. 
Kurtuluş’dan Kuruluşa (2018 -2023) 100. Yıl şahlanışına yakışır çalışmalara imza atma konusunda kararlı olduklarını işaret eden Başkan Güngör “Gençlere tarihi anlatırken, onları tarihin içerisine dâhil edeceğiz Atatürk Üniversitemizden Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur hocamız ve Yanık Dere Romanı yazarı Mehmet Dağıstanlı ile onları şahlanışın yaşandığı günlere götüreceğiz. Ve hemen ertesi gün kutlayacağımız 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi kadın kahramanlarımızı yâd edeceğiz. Bu ülke için bir araya gelen gençleri, kadınları, yaşlıları anlatacak, ortak değerlerimiz olan vatan, millet, bayrak, devlet kavramları ile birlikte neleri başarabileceğimizi paylaşacağız” dedi. 
Başkan Güngör, şunları söyledi: “Bizler, genç beyinlerin ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunu biliyoruz İri olmanın, diri olmanın, hep birlikte Türkiye olmanın gerekliliğine inanıyoruz. Ankara’nın bütün ilçelerinde mart, nisan, mayıs, ekim, kasım, aralık tarihlerinde sürdürülecek proje ile binlerce gence birebir ulaşmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz “onları geleceğe hazırlamak”. Çünkü biliyoruz ki, gelecek gençlerin, gelecek Türkiye için elini taşın altına sokacak hepimizin.” (iha)
Etiketler : vakıf
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.