ERZURUM Haber Girişi : 03 Şubat 2020 23:46

Erzurum’un MR’ını çekeceğiz

Erzurum’un MR’ını çekeceğiz
Elazığ’ı yıkan deprem Türkiye’yi harekete geçirdi Aynı deprem bizim şehrimizde olsa ortaya nasıl bir tablo çıkar?
Palandöken Gazetesi

Başyazarımız Mehmet Şener’e konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Muhtemel bir depreme karşı hazırlıklı olmak adına şehir
merkezindeki on binlerce binayı elden geçireceğiz” dedi.

30-40 yıllık binalar sağlam mı?

“Erzurum’da binlerce eski toprak yapı, kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı, temizlendi.
Ancak sorun burada bitmiyor.
Misal, otuz yıl kırk yıl önce yapılan ve o zamanki kooperatif anlayışıyla inşa edilen
binlerce konutumuz var. Bunların durumu nedir, altı yedi büyüklüğünde bir deprem
karşısında bu binlerce konut ayakta kalabilir mi?” şeklinde konuşan Büyükşehir
Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediye bünyesinde zaten var olan yapı denetim laboratuvarını daha da geliştireceklerini ve bu otuz kırk yıllık binalardan alınacak numunelerin burada tahlil edileceğini söyledi

İnşaat işine girmek istemiyoruz

“Belediye olarak biz inşaat işine girmek istemiyoruz, lakin görebildiğimiz kadarıyla da Erzurum’da mali yapısı çok kuvvetli inşaat şirketi sayısı çok fazla yok. İşte son zamanda Yoncalık’da yaşanan sorunlar.
Müteahhidin kimi kaçıp gitti, kimi tutuklandı.
Bu sebeple Erzurum olarak hiç vakit kaybetmeden şehrin bir MR’ını çekip buna
göre pozisyon almak zorundayız” tespitinde bulunan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle devam ettirdi: “öncelikli hedefimiz Yenişehir’deki eski kooperatif yapılarıdır.
Bunların çoğu otuz kırk yıl önceki imkanlarla yapılmış yapılar. Bilmiyoruz, bu binalar altı ve üzerindeki büyüklükte bir depreme karşı ne kadar dayanıklıdır?”

Yeni bir maceraya atılamayız

Elazığ depreminden sonra hemen harekete geçtiklerini belirten Başkan Mehmet Sekmen, geniş katılımlı toplantılar yaptıklarını ve ortaya bir aksiyon planı çıkardıklarını ifade etti. Erzurum’da özellikle Yenişehir Semti’nde vaktiyle kooperatif anlayışı ile yapılmış tüm binaların laboratuvar ortamında inceleneceğini dile getirdi. Erzurum’da inşaat sektörünün gelişip güçlenmesi için de destek vereceklerini anlatan Başkan Sekmen “biz belediye olarak artık bina yapmak istemiyoruz, ama Erzurum’u da yeni bir maceraya atma lüksüne sahip değiliz. Mutlaka ortak bir yol bulup şehrimizi emniyetli hale getirmek zorundayız” dedi.


Etiketler : vali
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.