ERZURUM Haber Girişi : 27 Eylül 2020 23:07

Erzurum’un Korona sınavı

Erzurum’un Korona sınavı
Sıkı tedbirler işe yaradı… Vaka sayısı üçte bire düştü.

Tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de bir numaralı sorunu olan Korona, alınan bunca önleme rağmen ne yazık ki, “ben buradayım” demeye devam ediyor.

Buna rağmen son iki haftadan beri Erzurum özelinde uygulanan sıkı önlemler artık meyvesini vermeye başladı.  Bir ara günlük vaka sayısı 400 ila 500 arasında seyreden Erzurum’da şu sıralar bu sayısı 100’e kadar inmiş durumda, ancak uzmanlar bu olumlu gidişatı, tehlikenin bittiği anlamında yorumlamıyorlar.

Ülke genelinde Korona’dan ölen insan sayısının altmış ile yetmiş arasında seyrettiğine dikkat çeken uzmanlar, salgının yaklaşan kış mevsimi ile birlikte yeniden tırmanışa geçebileceğine dikkat çekiyorlar. 

Erzurum özelinde ise tablo aslında ümit verici bir gelişme kaydediyor. Fakat bu, salgının Erzurum’u terk ettiği anlamına asla gelmiyor. Çünkü hala günlük yüz civarında pozitif vaka tespiti yapılıyor. Bardağın yarısı dolu noktasından meseleye bakacak olursak eğer evet, Erzurum’da iki hafta öncesine kadar günlük 500 pozitif vaka olurken şimdilerde bu sayı yüz ile yüz elli arasında…

Berna KARATAY - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.