SPOR Haber Girişi : 09 Mart 2014 19:58

Erzurum ülkemizin yüz akı olacak

Erzurum ülkemizin yüz akı olacak

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ISU Dünya Gençler Short Track Müsabakalarını izlemek için geldiği Erzurum’da spor tesislerini gezdi. Baykan, “Erzurum kış ve buz sporlarında ülkemizin yüz akı olacak”dedi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzurum’a çıkarma yaptı. ISU Dünya Gençler Kısa Mesafe Sürat Pateni Yarışlarını izlemek için Erzurum’a gelen Baykan, buradaki kış ve buz sporları tesislerini gezdi. Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı’nın Ankara Gümüş Paten Spor ile yaptığı maçı izleyen ve kış sporları eğitim projesini yerinde gören Baykan, daha sonra Curling Arena’da curlingçilerin çalışmasını izledi. Son olarak Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi(TOHM)’ne geçen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, olimpik sporcuların çalışmaları hakkında bilgi aldı. Erzurum’un 2011 UNIVERSIADE ev sahipliği yapması nedeniyle artık bir spor ve olimpiyat kenti olduğuna vurgu yapan Baykan, Türk ve Erzurumlu gençlerin Dünya Gençler Short Track Müsabakalarında yarışmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Önceki gece hava yolu ile Erzurum’a gelen ve sabah Palandöken İlçesindeki 2 Binlik Buz Patesi Salonu’na gelerek Dünya Gençler Short Track Yarışlarını izleyen Baykan’ı Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, yöneticiler Nurettin Arıcan, Ercüment Yıldırım, Murat Akın, Dilek Okuyucu, ASKF Başkanı Selahattin Codur ve diğer yetkiler ile GHSİM çalışanları karşıladı. Erzurum ve Türkiye’nin buz sporlarında üç yıldı büyük mesafe kat ettiğini belirten Baykan, “Üç-beş yıl önce buz pistini düzelten Zamboni aracını caddede görsek, hep birlikte bu aracı asfalt döken bir araç zannederdik. Oysa şimdi Erzurum halkı 7’den70’şe salonlara koşuyor. Ülke olarak önemli spor organizasyonları düzenliyoruz. Bugün Erzurum’da 8 Türk sporcu dünya gençleri ile aynı kategoride yarışabiliyor. İnanıyorum ki, üç beş yıl sonra bu gençler Avrupa ve dünyada tutulamayacak ve derece yapan sporcular çıkacak” dedi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türk Devletinin ve Hükümetin Erzurum’a hayal dahi edilemeyecek dünya çapında spor tesisleri yaptığını ve bu yatırımın semerelerini de dünya kürsülerinde çıkacak olan sporcularla göreceklerinin altını çizerek, “Kış ve buz sporlarını Dadaşlara emanet ettik. İnanıyorum ki, bu konuda mahcup olmayacağız” diye konuştu. 

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türk sporcuların, antrenörlerin ve yöneticilerin dünya sporlarında daha etkin bir yerde olmasını da istedi.