ERZURUM Haber Girişi : 09 Kasım 2020 01:33

Erzurum’u bekleyen deprem gerçeği: 7.2’lik tehlike!

Erzurum’u bekleyen deprem gerçeği: 7.2’lik tehlike!
İzmir depreminin ardından yeniden gündemin bir numaralı konusu olan deprem gerçeği, pek çok şehri bekleyen tehlike için alarm zilleri çalıyor.

İzmir depreminin ardından yeniden gündemin bir numaralı konusu olan deprem gerçeği, pek çok şehri bekleyen tehlike için alarm zilleri çalıyor.

BU İŞİN ŞAKASI YOK ARTIK!

Elazığ ve Malatya depreminden kısa bir zaman sonra İzmir’i vuran bu büyük deprem, bir kez daha Türkiye’nin deprem gerçeğini gözler önüne serdi.

Ülkemizin neredeyse dört bir yanı birinci ikinci ve üçüncü derecede deprem kuşağı üzerinde… Bu da Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmesini ve depreme dayanıklı konutlar inşa etmesi gerçeğini her fırsatta önümüzü koyuyor.

KORKUTAN TABLO!

Hürriyet gazetesine konuşan ünlü deprem profesörü Ahmet Ercan, önümüzdeki yıl yıl içerisinde ülke genelinde meydana gelmesi muhtemel büyük depremleri sıralarken, Erzurum ve Kars’ın da 7,2 büyüklüğünde bir depremle sarsılacağını öngördüğünü söyledi.

Daha önce pek çok kez İstanbul’daki büyük depremin 2045’te gerçekleşebileceğini, ancak hata payının 5-10 yıl olabildiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın önümüzdeki 100 yıl içinde öngördüğü bazı büyük depremler şöyle:

·         Gemlik-İznik: 7.8

·         Kuzey Marmara-İstanbul-Tekirdağ: 6.3-6.7 ve 7.2

·         Mudanya-Manyas: 7.5

·         Kocaeli-Adapazarı-Düzce-Bolu: 7.4

·         Çankırı-Kastamonu: 6.9

·         Amasya-Tokat: 7.2

·         Erzincan-Tunceli: 7.5

·         Erzurum-Kars-Ardahan: 7.3

·         Ermenistan-Gürcistan: 7.2

·         Bingöl-Muş: 6.9

·         Ağrı-Iğdır-Çaldıran: 7.5

·         Van-Erciş: 6.5

·         Diyarbakır: 6.8

·         Hakkâri-Şırnak-Yüksekova: 7.2

·         (Kaynak: Hürriyet) 

Yavuz DEMİR - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.