GENEL Haber Girişi : 01 Ekim 2018 09:47

Erzurum tüketen değil, üreten şehir oluyor

Erzurum tüketen değil, üreten şehir oluyor
2. Organize'de ikinci etabın da alt yapı ihalesi yapıldı, yatırımcıya arsa tahsisi başladı.
Ülke genelinde ekonomide yaşanan dar boğaza rağmen Erzurum İkinci Organize Sanayi’nde yatırımcı frene basmadı. Geçtiğimiz hafta yeni yatırımların temellerinin atıldığı yeni organize sanayide, yönetim ikinci etaptan da arsa tahsisi yapmaya başladı.
Bir yıl sonra yeni temeller atılacak
İki etap halinde kurulan ikinci organize sanayi bölgesinde, toplam 50 hektardan oluşan birinci etapta, çoğu üretim tesisi olmak üzere, 43 işletmenin temelleri atıldı. İkinci Organize Sanayi yönetim kurulu üyesi ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ikinci etabın alt yapı ihalesinin yapıldığını, önümüzdeki yıl da tahsis edilen parsellerde temel atılacağını söyledi.
Altyapı için 70 milyon lira
İkinci organize sanayi bölgesinin şehrin ticari hayatına büyük canlılık kazandıracağını savunan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, "Bugüne kadar yeni organize sanayi için yapılacak olan ikinci etap da dahil olmak üzere, devlet yaklaşık 70 milyon lira kaynak ayırdı. Birinci etap hizmete hazır durumda. İkinci etap ise toplam 160 hektardan oluşuyor. Burada parseller 20 ile 30 dönüm arasında olacak. Şu anda ikinci etap için de parsel tahsisleri yapmaya başladık" dedi.


 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.