KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 06 Mart 2017 00:44

Erzurum tiyatroyu çok sevdi

Erzurum tiyatroyu çok sevdi
Doğu'nun ilk ve tek oda tiyatrosu olan Medya Sanat Evi, 'Gece Boyunca' adlı oyunla bir kez daha 'perde' dedi.
Yakup Çağlayan ile Kenan Çinici'nin rol aldığı oyun, Trabzon Akçaabat Erol Günaydın Tiyatro Festivali'nde de tiyatro severlerle buluştu. 
Medya Sanat Evi Temel Aydın sezonunda Coşkun Irmak'ın kaleme aldığı 'Gece Boyunca' adlı oyunu tiyatro severlerle buluşturdu. Oyun ilk olarak Trabzon Akçaabat Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Erol Günaydın Tiyatro Festivali'nde sahnelendi. Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsil eden Yakup Çağlayan ile Kenan Çinici'nin rol aldığı 'Gece Boyunca'nın yönetmenliğini Arif Atalay üstlenirken, dekoru Yalçın Bağatır, müzikleri ise Artı Zaman gurubu üstlendi.
Festivalden hemen sonra Erzurum'da da sahnelenen oyunun konuşu ise şöyle:
Kendi halinde farklı hayalleri ve yaşanmışlıkları olan, bir fabrikanın deposunda bekçilik yapan kişinin o geceki konuğu eli silahlı bir soyguncudur. Aslında iyi bir adam olan soyguncu ile bekçi arasındaki sohbet gece boyunca devam eder. İnişli çıkışlı hikâyelerini anlatarak aslında kendi iç savaşlarını verirler. Bu savaş sonunda kazanımları inanılmazdır. Oyunun sonunda her ikisi de istediklerini elde etmektedir. Tüm tiyatro severleri yeni oyuna davet eden Medya Sanat Evi Genel Koordinatörü Yakup Çağlayan, "İzlerken herkesin keyif alacağı bir oyun" dedi.
Öte yandan oyun için rezervasyon yaptırmak isteyenler 0530 3035186'yı arayabileceği belirtildi.

Etiketler : tiyatro
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.