SPOR Haber Girişi : 29 Nisan 2014 19:53

Erzurum sporcu kamp merkezi olacak

Erzurum sporcu kamp merkezi olacak

Ağrı, Muş, Hakkari, Erzurum, Van ve son olarak Şanlıurfa’da kurduğu takımlar ile uluslar arası turnuvalarda başarılar kazanan Anadolu Spor Akademisi Projesi kış turizmine alternatif olması amacıyla Erzurum’da yaz aylarında profesyonel takımların kamp yapmasını sağlayacak yeni projesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Rakım bakımından dünyadaki en yüksek 5 yerleşkeden biri olan Erzurum’un yaz aylarında yüksek irtifa avantajı ile futbolcuların kamp yapabilmesi amacıyla ASA tarafından hazırlanan proje için son hazırlıklar sürdürülüyor.

ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek ve Teknik Koordinatör Nazım Saraçoğlu, Türkiye’de adından söz ettiren ASA Projesinin ardından Erzurum İnternational Cup turnuvası ile dünya takımlarını Erzurum’da kamp yapmasını hedefliyor.

Son birkaç yıldır sürdürülen Anadolu Spor Akademisi Projesi ile bölgede futbolun gelişmesine yönelik yaptıkları çalışmaların övgüyle karşılandığını anlatan ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, Erzurum’un sahip olduğu potansiyellerin farkında olunması halinde yaz kampları projesinin sürdürülebileceğinin altını çizdi. Şimşek, “Dünyada rakım alternatifi bu kadar az olan bir şehirde rakıma bağlı olarak oksijen kalitesi ve sporcu kondisyonuna etkisi tabi ki birçok şehirden çok daha verimli olacaktır. Ortaöğretim kitaplarında Erzurum ülkemizin çatısı olarak adlandırılmaktadır. Erzurum bulunduğu coğrafik konumunun dezavantajlarını avantaja çevirmesi gerekmektedir. İlimiz 2011 yılında Dünya üniversiteler Arası Kış Oyunlarında kış turizmi açısından tüm dünyaya kendini tanıtmış fakat yaz aylarında ilimiz coğrafik konuma bağlı olarak yapılacak sporcuların yaz kampı imkanlarını maalesef ülkemizdeki takımlara bile tanıtabilmiş durumda değildir. Ülkemizde yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 1000 futbol takımı kamp yapmaktadır. Bu sayı yaklaşık 30 bin kişi ve yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ekonomik döngü anlamına gelmektedir. Kamplarda düşük rakım için Antalya ve çevresi, yüksek rakım içinde Bolu ve çevresi seçilmektedir. Maalesef ilimizin kamp imkanları ve kamp yapan sporculara sağlayacağı fiziki ve kondisyon faydaları tam olarak anlatılamamıştır. Sportif organizasyonların, turnuvaların genel amacı ilgili kişilere ilimizin artı yönlerini yerinde anlatarak insanların dikkatini çekebilmektir” diye konuştu.

Erzurum’da kış turizmi için hazırlanan yüksek kaliteli konaklama imkânlarının yazın atıl durumda kalmamasının sağlanması amacında olduklarını anlatan ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, “Gerek spor gerekse spor için gelen insanların daha sonra ailesi ile birlikte yapacağı turistik geziler ile bölgemizin tur turizm potansiyelinin yükseltilmesi ve bu yönde yapılacak katkılar. Sporcuların ilimize kamp için gelmesi ile organizasyon firmaları, iddaa, spor toto, FİFA, UEFA, AFC, CAF, CONMEBOL, CONCACAF, OFC uluslar arası konfederasyonlar ve ülke futbol federasyonları gibi kuruluşların bölgeye dikkatini çekerek kamp sırasında gelen ulusal ve uluslararası takımlar için turnuvalar ve organizasyonlar zaman içinde yapılması. Bu sayede il ve ülke ekonomisine hatırı sayılır katkılar sağlanması beklemekteyiz. Aynı zamanda ilimizde bulunan genç nüfusun organizasyonlar ile spora ilgisinin artması sağlanacak bu da gençleri yaz dönemini daha verimli geçilmesini sağlayacak” dedi.

Düzenlenecek turnuva hakkında bilgi veren Şimşek, “Turnuvanın aynı zamanda hem genç nüfusun sağlığı için spor yapması teşvik edilecek hem de ülke sporuna sporcu yetiştirilerek milli altyapıya katkı sağlanacaktır. Bunun yanında Türk gençliğini spora teşvik amaçlı inanılmaz gayret ve iyi niyet gösteren Türkiye Futbol Federasyonumuz ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da bu gibi organizasyonları destekliyor olması bilinci ile yola çıkarak 2016’de uluslar arası "INTERNATIONAL ERZURUM CUP" turnuvamızı Erzurum’da düzenlemeyi düşünmekteyiz. Sporcular Dünya’nın dört bir yanından gelen sporcu ve idarecilerle gerek tesisler gerekse de katılımcılar bazında kaliteli bir futbol zevki yaşarken, farklı kültürlerden yeni arkadaşlıklar kurma Ülkemizin ve Erzurum palandökenimizin spor cazibe merkezi olma yolunda güzellilerini görme şansını yakalayacaklardır.

Yüksek irtifa avantajına sahip olan Erzurum’un sporcular için büyük bir potansiyel olduğuna vurgu yapan ASA Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, futbol federasyonları, Spor yöneticileri, teknik direktörler, antrenörler, tur operatörleri, turnuva organizatörleri ve spor turizmi ile uğraşan yöneticileri bölgeye getirerek yerinden yapılacak tanıtımlar vasıtasıyla Spor Yönetenleri ilimizde kamp yapmaya teşvik etmek amacında olduklarını anlattı. Saraçoğlu, “2016 yılında yapmayı planladığımız Erzurum İnternational Cup turnuvası ile dünyadaki üst seviye takımlarını Erzurum’a getirmek suretiyle spor oyunları organizasyonları, ulusal ve uluslararası turnuvalar ile ilimizin ve bölgemizin tanıtımı ile insanların bu bölgeye çekilmesini ve bölgemizin tanıtımı mümkün olacaktır” diye konuştu.