EKONOMİ Haber Girişi : 21 Ağustos 2015 00:42

Erzurum patente yoğunlaştı

Erzurum patente yoğunlaştı
Erzurum'dan bu yılın 7 ayında gerçekleştirilen patent başvurusu sayısı 5'e, faydalı model başvurusu sayısı ise 3'e yükseldi.
Erzurum'dan bu yılın 7 ayında gerçekleştirilen patent başvurusu sayısı 5'e, faydalı model başvurusu sayısı ise 3'e yükseldi. Erzurum'un bölge toplamındaki payı patent başvurusunda yüzde 13, faydalı model başvurusu sayısı ise yüzde 19 olarak kaydedildi. Bölgede patent ve gaydalı modelde öne çıkan iller Erzurum ve Malatya oldu. 

ERZURUM VE PATENT
Erzurum'dan kaydedilen patent başvuruları 2015 yılının mayıs ayıyla birlikte istikrarlı bir süreç gösterdi. Ocak ve mart aylarında patent başvurusunun kaydedilmediği Erzurum'dan şubat, mayıs, haziran ve temmuz aylarında bir başvuru yapıldı. Erzurum'un temmuz ayı bazında patent başvuru sayısının bölge toplamındaki oranı bir önceki aya göre yüzde 10'luk artış göstererek yüzde 33.3'e yükseldi.

BÖLGESEL BAZLI 
PATENT BAŞVURULARI
Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 7 aylık sürecinde 9 ilden patent başvurusu gerçekleştirildi. Bölgede en yoğun başvuru dönemi mart ayı oldu. Doğu Anadolu Bölgesinden ocak, şubat ve haziran aylarında 5, mart ayında 9, nisan ayında 8, mayıs ayında 4, temmuz ayında 3 olarak, 7 ayda toplam 39 başvuru yapıldığı bildirildi.

BÖLGE İLLERİ 
PATENT BAŞVURULARI
Bölgede temmuz ayında Erzurum, Bitlis ve Malatya illerinde patent başvurusu gerçekleşti. Bu yılın ocak-temmuz ayları arasında ise Van ve Erzurum'dan 5, Ağrı, Bingöl ve Hakkari illerinden 2, Bitlis ilinden 3, Kars ilinden 1, Malatya'dan 10 patent başvurusu kaydedildi. Ardahan, Tunceli, Erzincan, Muş veIğdır illerinden ise başvuru olmadı.

FAYDALI MODEL
Erzurum'da bu yılın 7 aylık ölçeğinde faydalı model başvuru sayısı 3'e çıktı. İlden ocak, mayıs ve temmuz aylarında 1'er başvuru kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinde ise temmuz ayında 3, 7 ayda 16 başvuru oldu. Bölgede ocak ve şubatta 2, mart, nisan, haziran ve temmuz aylarında ise yalnızca 3 başvuru yapıldı.

DOĞU ANADOLU 
FAYDALI MODEL
Doğu Anadolu Bölgesi illerinden temmuz ayında 3 başvuru yapıldı, faydalı model başvurusunun yapıldığı iki il Erzurum ve Elazığ oldu. Bu yılın yedi aylık diliminde ise Bingöl, Hakkari ve Muş illerinden 1, Erzurum, Malatya ve Van ilinden 3, Elazığ'dan 4 başvuru gerçekleştirildi. Dönemde Ağrı, Ardahan, Bitlis, Erzincan, Kars, Iğdır ve Tunceli'den başvuru alınmadı.
Etiketler : patent
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.