GÜNDEM Haber Girişi : 18 Eylül 2017 15:50

Erzurum MNG Mall 30 Eylül'de açılıyor

Erzurum MNG Mall 30 Eylül'de açılıyor
160 bin metrekarelik alanı ile Türkiye'nin sayılı ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi özelliğine sahip Erzurum MNG Mall 30 Eylül'de kapılarını açıyor.
160 bin metrekarelik alanı ile Türkiye'nin sayılı ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi özelliğine sahip Erzurum MNG Mall 30 Eylül'de kapılarını açıyor. 400 milyona mal olan MNG Mall açılışında ünlü pop sanatçısı Murat Boz ve Kolpa konser verecek.

 

Doğu Anadolu'nun en büyük  AVM'si olan Erzurum  MNG Mall içerisinde; Tekzen, Media Markt, İpekyolu, Kütahya Porselen, Vakko, BOSCH, Arçelik, Samsung, D&R Music Book Store, Özdilek, MMM Migros, Adidas, Abdullah Kığılı, AVVA, Kemal Tanca, LC Waikiki, Koton, U.S. POLO ASSN, Defacto, Altınyıldız gibi  yüzlerce ulusal markanın yanı sıra, Hasan Kolcuoğlu Restaurant, Dayı, Tavuk Dünyası, Usta Dönerci, Kahve Dünyası, Tarihi Uzunköprü Köftecisi, Tatlıses Çiğ Köfte, Bursa Kebap Evi, MADO, Simit Sarayı,gibi yerel markalarda yer alacak.
Erzurum MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi 160 bin metrekare üzerine inşa edildi. Yaklaşık 175 mağaza bulunan AVM içinde 5 bin 300 metrekare yaşam alanı bulunuyor.
40 yıllık tecrübe ile farklı sektörlerde başarıyla hizmet veren MNG Şirketler Grubu Erzurum MNG Mall ile alışveriş ve perakende alanında ilk yatırımını gerçekleştirecek. 30 Eylül Cumartesi günü açılacak MNG Mall'ın Erzurum ekonomisine büyük bir katkı sağlanması beklenirken ilk etapta tüm sektörlerde 1500 kişilik bir istihdam hedefleniyor.
MNG Yönetim Hizmetleri A.Ş.'nin Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer; Erzurum MNG Mall 160 bin metrekare büyüklüğü ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde sosyal yaşamı ve ticareti canlandıracağı, İstanbul, İzmir, Ankara gibi metropollerde yer alan zengin marka karmasını kente taşıyacağını vurguladı.
Dr. Süer, ''Erzurum MNG Mall'da 175 mağaza ,eğlence sinema ve kültürel etkinlikleri bir arada sunarak dadaşlar şehri doğunun incisi Erzurum'a dinamizm kazandıracak'' dedi. 



ERZURUM MNG MALL'DA NELER YOK Kİ !..
BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLIYOR..
Bütün sektörlerde MNG Avm de istihdam sağlamak için Büyükşehir Belediyesiyle koordineli olarak çalıştıklarını belirten Genel Müdür Dr. Aydoğan Süer, "işsizliğin insanlara ne gibi zorluk çektirdiğini çok iyi bilenlerdenim, 2,5 TL'ye karın doyurmanın ne demek olduğunu yaşayanlardan biriyim. Bu göreve gelirken böyle büyük bir yatırım ile Erzurum'da binlerce insana iş imkânı sağlamaya vesile olmanın mutluluğunu yaşıyorum. MNG Grubu çatısı altında, Erzurum'a böyle büyük bir yatırımla girmekten ötürü, son derece mutlu ve heyecanlıyız. Pazarda yer alan yerli yabancı yüzlerce marka, MNG Holding gibi güçlü bir yatırımcı ve alışveriş merkezlerinin konforunu bekleyen bölge insanı; hepimiz, ne kadar çok çalışırsak, o kadar konforlu bir yaşam süreceğimizi çok iyi biliyoruz. Bu anlamda özellikle Doğu'ya yapılan her türlü yatırım, ekonomiye olan güvenin bir göstergesidir. Erzurum açısından bölgede benzeri olmayan bu büyük yatırım, aynı zamanda işsizlik sorunu ile mücadelede avantaj anlamını taşımaktadır. Yeni AVM ve yönetim deneyimimizi bir araya getirerek ilk etapta 1500 gencimize uluslar arası geçerliliği olan bir meslek edinme fırsatına dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu anlamda Erzurum MNG Mail, alışveriş deneyiminde çıtayı yükseltmenin yanı sıra soğuk kışları ile ünlü şehre önemli bir istihdam katkısı da getirecektir'' diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK 
DEFA AVM İÇİNDE 
KÜTÜPHANE 

MNG Mall'da birçok farklılık ile birlikte en dikkat çeken hizmetlerinden biri de Türkiye'de hiçbir AVM'de bulunmayan kütüphane olmasının altını çizen Genel Müdür Süer, "alışveriş merkezimiz şehrin sadece ekonomik değil sosyal ve kültürel yapısına da katkı sağlayacak. Türkiye'de ilk defa bir alışveriş merkezinde kütüphane kurduk.1000 metre karelik bir alana sahip kütüphanemiz Türkiye'de ilk. Özellikle -35 /40 derecede üniversiteli gençler kafelerde sigara dumanında boğulmasınlar. Kütüphanemize gelsinler akşam geç saatlere kadar ders çalışsınlar. Alışveriş merkezimizde zaman geçirsinler," diye konuştu.



ANADOLU'NUN EN 
BÜYÜK KAPALI TEMA PARKI

"Erzurum MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezimizde  kapalı alanda bir lunapark büyük bir yaşam alanı sunuyoruz. Anadolu'nun en büyük Kapalı Tema Parkı'nı kurduk.5 bin 300 metrekare  alana sahip sadece oyun alanındaki yatırımın maliyeti 16 milyon Türk lirası. Batıdaki çocuk kapalı bir alanda eğlence adına neyi buluyorsa, doğuda buna hasretle bakan çocuk da Erzurum'daki bu projemizde aynısını görecek. Kapalı tema parkımızda 21 varyasyonumuz var.
5 bin 300 metrekarelik alanın içerisinde; Çocuk Showroomları, dinazorlar, roller coasterdan bowling salonlarına, GoKarttan, Hazerfen Ahmet Çelebi Galata turuna, Karayip Korsanları'ndan tırmanma duvarlarına ve Kapadokya turlarından Jurassic Parka kadar 5 bin 300 metre karede Doğu'daki bir çocuğumuzun televizyonda izlediği ender projelerin içinde bulunan bir kidzania oyun parkurunun içerisinde ne varsa Doğu'daki bütün çocuklarımızda Erzurum MNG Mall projesinde o hayallerini süsleyen bütün parkuru burada bulabilecekler. 16 milyon TL'lik bir proje hem Erzurum için hem de Doğu Bölgesi'ndeki tüm illerimiz için çocuklarımızın hayallerini süsleyen bu yaşam alanı projesinin bölgeye çok faydalı olacağını düşünüyoruz." 
ANADOLU'DA OLMAYAN 
GOLD CLASS SALONLARI KURDUK..
"Cınemaximum'la yaptığımız  anlaşma ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olmayan Gold Class salonları kurduk. Yani VIP Salonları, hareketli koltuklar. Bir Gold salonda ailesiyle, arkadaşlarıyla film izlemek isteyen bir ziyaretçimizin de bunun için İstanbul'a gitmesine gerek yok. Erzurum MNG Mall'de Gold Class salonlarda film izleme keyfine ulaşacak. AVM'nin boyutuna baktığımızda yaklaşık 160 bin metre kare bir kapalı alan var. Ve AVM'nin içerisindeki bütün o koridorlar. Derinlikler içerdeki o mimari dekorasyon aslında MNG Holding'in Erzurum'u ve Doğu'yu ne kadar önemsediğini gösteriyor. Yani bunun bir çok örneğini başka şehirlerde görüyoruz. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan yatırımlarda İstanbul'da olan yatırımlar kadar çizgisi büyük ya da konsepti büyük yatırımlar olmuyor. Metrekareler büyük oluyor ama içerdeki o kaliteye baktığınıza o çizgiyi pek yaşayamıyorsunuz vatandaş olarak baktığınızda. Ziyaretçimizin içeri girdiğinde ferah, nezih içerdeki atmosferin kendisini boğmayan, içerdeki müziğin sesinden ışığın rengine kadar ortak bir dili konuşması lazım. Erzurum MNG Mall'in yine Erzurum için başka önemli bir faydası daha var. Erzurum MNG Mall şehir merkezinin girişinde. Havalimanı yolunun üstünde. Erzurum'a gelen turist ve misafirlere kent merkezine girmeden önce yola 600 metre cepheli bu kadar estetiği ile öne çıkmış bir bina aslında Erzurum'a girerken bir hoş geldin sefasında karşılayan ve Erzurum'un itibarı ve prestijiyle bir selam veren  bir kompleks durumunda."
ŞEHRİN HERKESİMİ İLE 
BİR BÜTÜNLÜK İÇİNDE 
SOSYAL SORUMLULUK 
PROJELERİ..
Bu proje tüm Erzurum'un  bunun için Valimizle, Büyükşehir Belediyemizle, diğer alt belediyelerimizle, STK'larla kanaat önderlerimizle, esnafımızla, emniyet müdürümüzle, kaymakamımızla yani herkesle bütün yatırımı beraber kucaklayacağız. Bunu da sosyal sorumluluk olarak yerine getireceğiz.Erzurum'a ve doğuda unutulmaya yüz tutmuş çeşitli sanatların yeniden yaşaması için MNG AVM de stantlar kurarak sergiler açacağız.


DEV PROJENİN 
GENÇ LİDERİ

Şehrimize sosyal, kültürel ve özellikle ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak bu büyük projenin genç lider, MNG Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer, açılış öncesi gazetemiz Palandöken'e açıklamalarda bulundu.
Ocak 2016 yılında MNG Yönetim Hizmetleri A.Ş.Genel Müdürü olarak Anadolu'nun en büyük alışveriş ve yaşam merkezinin başına geçen Dr. Aydoğan Süer, 8 ay gibi kısa sürede kiralık oranı ve doluluk olarak %98 ile MNG Mall açılışını yapacak olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyor.

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ..

15 yıl önce sıradan bir personel olarak  çalıştığı şirkete  genel müdür olarak geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Aydoğan Süer, "bu yatırımın yöneticiliğini Ocak ayında aldım.15 yıl sonra Allah bana MNG  Grup'un genel müdürlüğünü nasip etti. Genç bir delikanlı olarak çıktığım bu yolda aynı gruba 15 yıl sonra genel müdür olmayı nasip etti. Bir genç çocuk hiçbir fonksiyonu olmayan  bir çalışan..İdari personel olarak yanlış bir departmanda başladım , bölüm değiştirmek istedim değiştiremeyince işimden ayrıldım. 15 yıl sonra kendi sektöründe duayen olarak gösterildim ve Allah aynı kapıyı bir daha bana çok şükür nasip etti. Bunda bir hikmet yok da ne var? Ocak ayında ekibimizle birlikte Erzurum basınına bizim ne konuştuğumuza değil 3 ay sonra bizim ne yaptığımıza bakın dedik. İnşallah Allah bizi mahcup etmez dedim. Bugün ise açılışımıza sayılı günler kala Allah'ıma şükrediyorum bizi mahcup etmedi. 8 ay önce verdiğim sözü yerine getirmenin şükrünü ve sevincini yaşıyorum, "dedi.
MNG Grubu çatısı altında ülkemizin alışveriş merkezi yönünden el değmemiş bölgelerinden biri olan Erzurum'a böyle büyük bir yatırımla girmekten son derece mutlu ve heyecanlı olduklarını belirten Dr. Aydoğan Süer, ''Erzurum MNG Mall 30 Eylül de hizmete açmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Biz bir aile aynı zamanda bir ekibiz. Sekiz ay boyunca gece gündüz demeden tüm ekibimizle birlikte çok çaba gösterdik. İstedik ki Erzurum ekonomisine katkı sağlayacak bu büyük yatırımda her şeyin en iyisi olsun. 2 yıl içerisinde %4 kiralama oranından son 8 ay da %98 doluluk oranına ulaşılmıştır. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük AVM'si ile hedefimiz bölge illerden ve komşu devletlerden insanları Erzurum'a çekmek. Bunun için heyecanla açılış yapacağımız günü bekliyor ve tüm Erzurum halkını açılışımıza davet ediyoruz.



Dr. Aydoğan Süer
kimdir ? 


Hayatı boyunca  öğrenmeye inanan bir akademisyen Dr.Aydoğan Süer 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisans eğitimi,2008 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde MBA programını bitirdikten sonra 2012 de California Üniversitesi Yönetim Bilimi dalında doktora eğitimini tamamladı. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Lisans Eğitimi ile akademik kariyerini sürdürürken bir yandan da iş dünyası ile iç içe oldu.

Büyük azim ve gayret sonucu 
iş dünyasında başarılarla dolu 15 yıl..

2005  yılında Mermerler Şirketler Grubu ve Yatırım Şirketi bünyesinde hizmet veren Carousel Alışvveriş Merkezi'nde 6 yıl işletme yönetimciliği, 2011 -2012 yıllırı arasında Mermerler Otomotiv'in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Chery'de Genel Müdür Yarcımıcısı olarak görev yaptı.2012 yılında Ankor Holding çatısı altında Kardiyum Alışveriş Merkezine Genel Müdür 
Dr. Aydoğan Süer AVM ve perakende sektörü ile ilgili 400'e yakın ulusal ve uluslar arası makalesi yayınlandı.Aynı zamanda birçok televizyon kanalında ekonomi ve sektörle ilgili programları da halen yayınlamaktadır.
Biz de Palandöken Gazetesi olarak vizyonuyla, hayata ve insanlara bakış açısıyla, yönetici yönü ile ve liderliği ile şehrimize ekonomik açıdan çok katkı sağlayacağına inandığımız  Dr. Aydoğan Süer'e görevinde başarılar diliyoruz.

Ramazan KARATAŞ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.