GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mayıs 2016 10:45

Erzurum İslam'a bağlılığın destanıdır

Erzurum İslam'a bağlılığın destanıdır
Erzurum'a gelen Cübbeliye vatandaşlar yoğun sevgi gösterdi.
 Vuslat Der tarafından yapımına başlanan İslami İlimler Külliyesi'nin temel atma töreni için geçtiğimiz hafta sonu Erzurum'a gelen Cübbeli Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, ''Erzurum tarih boyunca Kuran ve Sünneti yaşamış İslam'a kale olmuş ve İslam a bağlılığı destanlaşan mübarek bir şehirdir'' dedi.

Ramazan KARATAŞ

Erzurum'a gelen Cübbeliye vatandaşlar yoğun sevgi gösterdi.Cübbeli Ahmet Hoca  yapacağı sohbetten önce ,dadaşlar diyarına   her gelişinde adet edindiği  ve büyük vefa gösterdiği Erzurum'un önde gelen değerlerinden Alvarlı Efe  Hazretleri ve Çöğenderli Hacı Salih Efendi'nin kabirlerini ziyaret edip dua etti.
Cübbeli Ahmet Hoca Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda  binlerce vatandaşa konferans verdi.İlginin yoğun olmasından dolayı salona sığmayan vatandaşlar  dışarıda kurulan dev ekranda sohbeti dinledi.Cübbeli Hoca'nın yaptığı sohbet programına   AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ,Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk  Üniversitesi  Rektör  adayı Ömer Çomaklı, ETP Başkanı  Mustafa Güvenli,  AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Salih Yeşilkent ve binlerce vatandaş katıldı.
Okunan Kur'an tilavetinin ardından açılış konuşması için kürsüye çıkan Vuslat Der  Onursal Başkanı Şevket Gökşan Hoca binlerce talebenin ve hafızın yetişeceği dünyanın en büyük külliyesinin temellerinin Erzurum'da atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Külliye de katkısı olan başta Erzurum Milletvekilleri  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere herkese teşekkür etti.
AKP Milletvekili  Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı konuşmasında ; 5 yılda yapılması planlanan külliyenin daha kısa sürede tamamlanması gerektiğini söyledi.Ilıcalı  biz hükümet olarak dev  köprüleri beş yılda bitiriyoruz.Hayırlı hizmetler hızlandırılmalıdır,ilim yuvası daha kısa sürede bitirilmelidir. dedi .
İslam'ın ilk emrinin oku olduğunu  hatırlatan Başkan Mehmet Sekmen'de böyle bir programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu  dile getirdi.Yeni neslin Kur'an ile yetişmesi gerektiğini söyleyen Başkan Sekmen  bu hayırlı hizmette belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekli desteği vereceğiz dedi.Sekmen ilme ve manevi değerlere çok bağlıyız.Kur'an çağında bize düşen imanlı bir gençlik ve nesil yetiştirmek için gereken katkıyı sağlamaktır, dedi.
Temeli atılan İslami İlimler Külliyesi'nin bulunduğu yere yapılan canlı bağlantı için sahneye çıkan milletvekilleri Cübbeli Hoca'nın yaptığı duaya amin diyerek temele ilk betonun atılmasını ekrandan izlediler.
Temel atma töreninden sonra sohbet etmek için kurulan platforma çıkan Cübbeli Ahmet Hoca kendisini kürsüye davet ederken Erzurum'a şeref verdiniz diyen sunucuya cevap vererek konuşmasına başladı.
Erzurum'a şeref vermek bizim haddimiz değil. Abdurrahman Gazi'nin Alvarlı Efe'nin İbrahim Hakkı'nın,Hacı Salih Efendi'nin, Nene Hatun'un  şehri mübarek belde Erzurum'a gelmekle bizzat biz şerefleniyoruz, dedi.
Kulliye Medresenin temellerin atılması için hayırlı olması temennisinde bulunan Cübbeli ülkemiz üzerinde içerden ve dışarıdan oynan oyunların temelinde ilimsizlik vardır.İnşallah bu bugün ilk harcı atılan bu ilim yuvasında,  binlerce hafız,hafize, hoca ve alim  yetişir,dedi.

İNTERNET NESLİ YETİŞİYOR

Eskiden ecdadımız zamanında doğudaki medreselerde ehli sünnet alimler yetişiyordu. Şimdi aynı topraklarda internet nesli yetişiyor.Allah muhafaza dikkatli olmalıyız bu gidişat  iyi  değil .Çocuklarımızı Kur'an ve Sünnet ışığında İslami değerlere göre yetiştirmeliyiz.
Güneydoğu'da bir nesli namazsız, abdestsiz, Kur'ansız  yetiştirdiler. Milletin çocuklarını medreselerden ilimden uzaklaştırıp onlara cehaleti yaşattılar. Kendileri gibi yaşayan ve düşünen marksist,ataist gavurca bir zihniyet aşıladılar.Şimdi bunlar polisimizle, askerimizle uğraşıyor, vatanımıza ihanet ediyorlar.Bir avuç çapulcunun harcı değil devletimizle baş etmek.
Mücadele veriliyor, silahla bir yere kadar buralara ilim irfan şart.Çünkü  insanlardan dini alırsan vatan gider.Vatan sevgisinin imandan olduğunu bilen bir  çocuk, bir genç  kısaca bir insan  polise,askere silah çekmez.
Tüm dünyanın gözü üzerimizde ümmetin umudu oldu Türkiye'miz.Bu nedenle Cennet Vatanımız  üzerinde büyük oyunlar oynanıyor.Allah bize yardım ediyor. Biz ülke olarak muhacirlere kucak açtık, onlara sahip çıktık.Mazlumun duasıyla bu ülke ayakta duruyor, parçalayamıyorlar  ve inşallah başaramayacaklar.
Biz Allah'ın dine sarılıp sahip çıkarsak  O bize yardım eder.
Vatansızlık çok zor bur durum Allah kimseyi vatansız bırakmasın.
Cübbeli Ahmet Hoca  Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda  binlerce vatandaşın katıldığı  sohbetten  sonra Erzurum'un önde gelen değerlerinden İsmail Fakirullah Efendi'yi evinde ziyaret etti.Yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getiren İsmail Fakirullah Efendi Cübbeliyle birlikte hava alanına kadar giderek yolcu etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.