ERZURUM Haber Girişi : 16 Eylül 2019 00:14

Erzurum, hayvancılıkta yeniden kendi küllerinden doğuyor

Erzurum, hayvancılıkta yeniden kendi küllerinden doğuyor
modern biçimde gelişmesi için ilgili kurumlar dört bir koldan çalışıyor. Vatandaşın da omuz verdiği bu çalışmalarda son yıllardaki en büyük eser Vali Okay Memiş’e ait.
Liderlik yarışı

Konya’nın en çok büyükbaş hayvana sahip olduğu ülkemizde, son yıllarda yapılan ısrarlı ve bilimsel çalışmalar sonucu, Erzurum ikinciliğe yükseldi ve bir milyon sınırını zorlamaya başladı.

90’lı yıllara kadar Türkiye’nin en büyük hayvancılık merkezi olan Erzurum, yeniden eski şöhretine kavuşmak için son sürat koşuyor. Vali Okay Memiş’in gece gündüz üzerinde çalıştığı
Erzurum hayvancılığı, samimi çabaların sonucu olumlu meyvelerini vermeye başladı. Erzurum’da disiplinli ve bilimsel çalışmalar sonrasında büyükbaş hayvan sayısının hızla bir milyona yaklaştığı görüldü. Halen 900 bin civarında olan büyükbaş hayvan potansiyelimiz, aslında şehrimizin sahip olduğu pek çok avantajdan ötürü son derece düşük bir oran. Buna rağmen geçtiğimiz yıllarda 300 bine kadar gerileyen büyükbaş hayvan sayısının yeniden milyona doğru gitmesi ayakta alkışlanacak bir gelişme olarak kabul ediliyor. 

Ömer İKBAL - Palandöken

Etiketler : hayvan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.