GÜNDEM Haber Girişi : 06 Kasım 2013 07:30

Erzurum Fikir Kampı başarıyla tamamlandı

Erzurum Fikir Kampı  başarıyla tamamlandı

Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi’nin ikinci fikir kampı Erzurum’da gerçekleştirildi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar”projesiyle Erzurum’da kaynaklara erişimin sınırlı olduğu yoksul kesimlerdeki kadınların karşılaştıkları sorunlara yönelik teknolojik çözüm önerilerinin ve sosyal girişimcilik projelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Erzurum Sanayi ve Ticaret Odası ve Erzurum Valiliği’nin yerel desteği ile gerçekleştirilen Erzurum Fikir Kampı’na 18 - 30 yaş aralığında yüzden fazla genç katıldı. İki gün süren kamp süresince katılımcı gençler ekipler oluşturarak masa rehberleri önderliğinde kadın istihdamının artırılması, kadın-erkek eşitliği bilincinin geliştirilmesi ve kadınların teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması olmak üzere üç farklı sorunda teknoloji destekli çözüm önerileri ve yenilikçi fikirler geliştirerek bu fikirlerini bir iş modeline dönüştürdüler.

Kamp sonunda her sorun alanında geliştirilen projeler arasından jüri değerlendirmesiyle birinci olan proje fikirleri belirlendi. Jüri üyesi olarak programda yer alan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen yaptığı konuşmada; genç fikirlere kurum olarak önem verdiklerini, fikri olan tüm gençleri bu fikirlerini projelendirmek üzere Ajans’a beklediklerini ve bu konuda kendilerine her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Başarılı olan gençlerin ödüllerini alması ve sertifikaların dağıtılmasıyla fikir kampı tamamlandı. Fikir kampı sonrasında proje fikirleri başarılı bulunan katılımcıların rehberleri ile birlikte iş fikirlerini hayata geçirmeleri için değerlendirecekleri 12 haftalık süreç ile ilgili bilgilendirildikleri eğitim programı da başarıyla gerçekleştirildi.