ERZURUM Haber Girişi : 05 Aralık 2018 13:01

Erzurum DUBA’lar şehri oldu!

Erzurum DUBA’lar şehri oldu!
Önüne gelen herkesin işyerinin önünü dubalarla kapattığı Erzurum’da, belediyeler ise bu duruma sadece seyirci kalıyor.
Şehir içi trafiğin günden güne arapsaçına dönüştüğü Erzurum’da, duba furyası devam ediyor. Önüne gelen herkesin işyerinin önünü dubalarla kapattığı Erzurum’da, belediyeler ise bu duruma sadece seyirci kalıyor. Kamuya açık alanların bile kimi işletmeler tarafından dubalarla kapatıldığını ve araç parkına izin verilmediği gözlenirken, söz konusu girişim aslında para cezası gerektiriyor. Vatandaşlar, hiçbir işletmenin umuma açık alanları dubalarla kapatıp park yasağı koyma yetkisine sahip olmadığını belirterek, “Bu işte belediyelerin çok büyük kusurları var. İşletmelerin bu tutumuna göz yumuyor olmaları yüzünden şehir artık dubalardan geçilmiyor” diye konuştular.

ERZURUM DUBALAR ŞEHRİ OLDU!

Erzurum şehir merkezinde neredeyse her işletmenin dubalı birer vitrine dönüştüğünü anlatan sürücüler, belediyelere işgaliye ücreti ödenmediği halde umuma açık alanların dubalarla kapatılmasının suç teşkil ettiğini dile getirerek, “Bu şehirde belediyeler sorumluluklarını layıkıyla yerine getirseler, bu tür manzaralar da ortaya çıkmaz. Kaldırımlar yayaların mı, işletmelerin mi belli değil. Her önüne gelen birkaç duba satın alıyor ve işyerlerinin önünü sanki de babalarının tapulu malıymış gibi araç trafiğine ve parka kapatıyor. Buna hiçbir işletmecinin hakkı yok. Fakat belediyelerin bu duruma göz yumması yüzünden Erzurum son birkaç yıl içerisinde dubalar şehrine döndü. Şehirdeki otomobil sayısı kadar, neredeyse duba var” diye konuştular.

 

ZABITALAR TRAFİK POLİSLİĞİNE SOYUNDU! 

Belediye zabıtalarının asli görevlerini bırakarak tüm enerjilerini trafik için harcamaya başladıklarını anlatan vatandaşlar, “Zabıtanın eskiden bir denetim görevi vardı, şimdi onu da rafa kaldırdılar. Ne kadar zabıta varsa, cadde trafik polisliğine soyunmuş durumda. Pazar tezgahlarına dönüşen kaldırımlar, dubalarla kapatılan yollar, umuma açık alanlar ve yaya geçitleri onların umurunda bile değil” şeklinde konuştular.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e çağrıda bulunan ve zabıta birimlerinin bu konuda harekete geçirilmesini isteyen vatandaşlar, “Kapısının önünü dubalarla kapatan işletmelerin tek tek denetlenmesi ve belediyeye herhangi bir işgaliye ücreti ödeyip ödemediklerinin belirlenmesi gerekiyor. Caddeler, kaldırımlar ve yollar, kimsenin babasının malı değil” diyerek, sert tepki gösterdiler. (Yenigün)

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.