EKONOMİ Haber Girişi : 10 Ekim 2008 21:25

Erzurum da Şehit Polislere mevlüt okundu.

Erzurum da Şehit Polislere mevlüt okundu.

Hakkari Şemdinli Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda şehit düşen 17 Mehmetçik ile Diyarbakır'da şehit edilen 5 polis için Erzurum'da mevlit okutuldu. Cami imamı, Türk-Kürt kardeşliğine dikkat çektikten sonra Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Barzani'ye 'aklını başına al' dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri (DİVA-SEN) Erzurum Şubesi tarafından Hazreti Ömer Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu. Çok sayıda vatandaş ve polis mevlide katıldı. Diva-Sen Şube Başkanı ve cami imam-hatibi Osman Temel, kimden ve nereden gelirse gelsin terörü lanetlediklerini söyledi. Temel, Türkiye'nin kaotik bir ortamdan geçtiğini dile getirerek, bu süreçte toplumun bütün kesimlerinin Türk-Kürt, Laz-Çerkez demeden birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini kaydetti. Temel, bölücü terör örgütü tarafından Hakkari ve Diyarbakır'da şehit edilen güvenlik güçlerinin acısını yüreğinde hissettiğini söyledi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'ye de mesaj veren Temel, "Ey Barzani, akıllı ol. Biz Türkü'yle Kürdüyle gerekirse Kuzey Irak'ı başına yıkarız. Bu mesajı da burdan vermek istiyorum. Çünkü bizim sorunumuz yok elhamdülillah, o yüzden kusura bakmayın çok duyguluyum." diye konuştu.

İmam Temel, Çanakkale'de Sakarya'da ve Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılmasında Türküyle, Kürdüyle herkesin el ele kol kola girerek düşmanı vatan topraklarından birlikte kovduğunu söyledi. Toplumun bütün kesimlerini birlik ve beraberliğe çağıran Temel, "Türk milleti olarak biz her zaman hangi etnik kökenden olursa olsun bütün kardeşlerimizi kalbimize gömmüşüz. Vatanımız bir, bizi yaratan Allahımız bir, kitabımız, dinimiz bir. Biz kenetlenirsek rahmet için, hiçbir güç bize zarar veremez." diye konuştu.

Daha sonra Diva- Sen üyeleri tarafından okutulan yaklaşık 100 hatmin duası yapıldı. Mevlid-i şerife Şehit Aileleleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatem Tetik, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesçi ile çok sayıda vatandaş ile güvenlik personeli katıldı. (CİHAN)