GENEL Haber Girişi : 14 Ağustos 2018 10:52

Erzurum'da ByLock kullanıcısı çıkan savcı görevden uzaklaştırıldı

 Erzurum'da ByLock kullanıcısı çıkan savcı görevden uzaklaştırıldı
HSK 2. Dairesi, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Erzurum Cumhuriyet Savcısı Muhammed Ali Akkuş’un görevinden uzaklaştırılmasına karar verdi.

 Hakimler ve Savcılar Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullandığı tespit edilen Erzurum Cumhuriyet Savcısı Muhammed Ali Akkuş'u görevden uzaklaştırdı.

BYLOCKÇU ÇIKTI

Akkuş hakkında HSK 1. Daire tarafından bir süre önce soruşturma izni verilmişti. Yapılan inceleme ve soruşturma neticesi İD Numarası saptanarak ByLock kullanıcısıolduğu kesin olarak tespit edilen Akkuş, HSK 2. Dairesi'nin kararı ile görevden uzaklaştırıldı. HSK 2. Dairesi görevden uzaklaştırma kararına Hâkimler ve Savcılar Kanunu 77. maddesinde düzenlenen 'hakkında soruşturma yürütülen kişilerin geçici olarak görevden uzaklaştırılabileceği' hükmünü gerekçe gösterdi.

ERZURUM'A ATANMIŞTI

Keşan Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Muhammet Ali Akkuş, HSK'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı Yaz Kararnamesi ile Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı.

(SABAH)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.