ERZURUM Haber Girişi : 12 Mart 2018 14:26

Erzurum’da 12 Mart coşkusu

Erzurum’da 12 Mart coşkusu
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı.
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri İstanbul Kapı mevkiinden Havuzbaşı Kent meydanına kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. 
Yürüyüşe Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Kortej yürüyüşünün sonlandığı Havuzbaşı Kent Meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. 
Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un vatanı için canını seve seve feda eden yiğitlerin şehri olduğunu ifade ederek “Öncelikle şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize de şifalar diliyorum. Kahramanlık ve cesareti ile adını dünyaya duyuran aziz Erzurumlular vatan müdafaasında destan yazdığımız 12 Mart kurtuluş günümüz hepimize tekrar kutlu olsun” dedi. 
Tören sonrası Kars Kapı şehitliği ziyaret edilerek dualar okundu. 
Etiketler : 12 mart
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.