SPOR Haber Girişi : 28 Temmuz 2015 14:03

ERZURUM BUZ'UN KAMP MERKEZİ OLDU

ERZURUM BUZ'UN KAMP MERKEZİ OLDU
Göreve geldiği günden itibaren Buz'da önemli çalışmalara imza atan Türkiye Buz Pateni Federasyonu yönetimi adeta Erzurum'un buzun kamp merkezi haline getirdi.
Göreve geldiği günden itibaren Buz'da önemli çalışmalara imza atan Türkiye Buz Pateni Federasyonu yönetimi adeta Erzurum'un buzun kamp merkezi haline getirdi. 
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu başkanlığındaki federasyon yönetimi, hem Türkiye'yi buz pateni branşlarında uluslar arası arenada söz sahibi konumuna taşırken, diğer taraftan dünyanın en iyi sporcularının Erzurum'da kamp yapması konusunda önemli bir lobi çalışması yürütüyor.
TRT Haber Erzurum'da kamp çalışmalarını sürdüren dünyaca ünlü artistik buz pateni antrenörü Alexi Mishin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'i canlı yayında konuk aldı.
ALEXİ MİSHİN: ERZURUM DÜNYANIN EN İYİ KAMP MERKEZİ
Erzurum 3000' lik Buz Hokeyi salonunda kamp çalışmalarını sürdüren dünyaca ünlü artistik buz pateni antrenörü Alexi Mishin, "Erzurum sahip olduğu imkanlarla dünyanın en iyi kamp yerlerinden birisidir. Gerek sahip olduğu buzlardaki buz kalitesi ve gerekse barınma - ulaşım olanakları tüm dünyayı Erzurum'a çekebilecek düzeyde. Tek eksiği oksijen; bu da elit sporcuların burada kamp yapması için yeterli bir neden." dedi.
2015 yılı artistik buz pateni büyükler Avrupa ve Dünya Şampiyonu Elizaveta Tuktamsheva ile birlikte konuşan Mishin, şampiyon sporcunun geçen seneki Erzurum kampında büyük gelişme sağlayarak muhteşem bir sezon geçirdiğini ve bu nedenle çalışma için tekrar Erzurum' a geldiklerini ve bundan sonra da gelmeye devam edeceklerini ifade etti.
MEHMET SEKMEN: "ERZURUM' U SPORDA BİR DÜNYA MARKASI YAPMA HEDEFİMİZ VAR"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum' u sporda bir dünya markası yapma hedefimiz var. Yüksek irtifa kampları tüm sporcular için gerekli. Futbola ek olarak bugün Çin' den Amerika'ya Almanya'dan Hindistan'a kadar dünyanın 40' tan fazla ülkesinden gelen sporcular sürat pateni, buz dansı ve artistik buz pateni dallarında kamp merkezi olarak Erzurum' u seçmiş bulunuyorlar. Belediye olarak spora ve özellikle kış sporlarına en üst düzeyde katkı sunmaya devam edeceğiz. Erzurum düzenlediği uluslararası organizasyonlarla dünyaya açılmıştır. Bu süreç EYOWF 2019 ile hızlanarak devam edecektir. Saraybosna'nın EYOWF 2017'yi bir takım nedenlerle yapamama ihtimali var. Takas durumu söz konusu olursa ve Devletimiz bunu uygun görürse organizasyonun ev sahibi olarak EYOWF 2017'yi en iyi şekilde düzenlemeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.
DR. DİLEK OKUYUCU, "ERZURUM ARTIK SÜRAT PATENİ, BUZ DANSI VE ARTİSTİK BUZ PATENİ DALLARINDA ULUSLARARASI BİR KAMP MERKEZİ OLMUŞTUR
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu, "Erzurum artık sürat pateni, buz dansı ve artistik buz pateni dallarında uluslararası bir kamp merkezi olmuştur. Dünyadan pek çok ülke ilimize gelmek için bizlere ulaşmakta, çalışma ve kamp taleplerini iletmekte. Universiade 2011 bu anlamda amaçlarından birisine ulaşmıştır. Benzer şekilde Federasyonumuzun temel amaçlarından birisi uluslararası tanınırlığımızı artırmaktır. 2015 yılının dünya starı Elizaveta Tuktamsheva geçen yılki Erzurum kampı sonrası başarı geldi şeklinde basına demeçler vererek ülkemizin ve Erzurum' un tüm dünyaya tanıtımına büyük katkı sağlamıştır" diye konuştu.
HEDEFİMİZ 2018 PYEONGCHANG KIŞ OLİMPİYAT OYUNLARI
Yabancı takımlara ek olarak Türk Milli Takımlarının da Erzurum' da kamp çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Dr. Okuyucu daha sonra şunları kaydetti; "Artistik Buz Pateni Milli takımlarını yaz döneminde efsane olimpik sporcumuz Tuğba Karademir hocamız çalıştırmakta. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Federasyon olarak esas hedefimiz 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları. Ancak, EYOWF 2017 ve EYOWF 2019' da kürsüde yer almak için çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.
OLİMPİK GURULARIMIZ ALİSA AGAFONOVA VE ALPER UÇAR
Buz dansında olimpik gurularımız Alisa Agafonova ve Alper Uçar çiftimizin yabancı buz dansı çiftlerinin Erzurum'da kamp yapmalarında çok büyük katkıları oldu. Sporcularımız bir taraftan olimpiyat hazırlıklarını sürdürürken diğer taraftan Erzurum'u tüm dünyaya anlatarak uluslararası bir kamp merkezi oluşturma hedefimize büyük katkı sunuyorlar"
DÜNYA ŞAMPİYONU ELİZAVETA TUKTAMSHEVA: "ERZURUM'DA YAPTIĞIMIZ KAMP SONRASINDA 2015 SEZONU BENİM İÇİN ÇOK BAŞARILI GEÇTİ"
2015 yılı Artistik Buz Pateni Tek Bayanlar Büyükler Avrupa ve Dünya Şampiyonu Elizaveta Tuktamsheva ise Erzurum'da başarılı bir kamp dönemi geçirdiğini ifade ederek, "Geçen sene Erzurum'da yaptığımız kamp sonrasında 2015 sezonu benim için çok başarılı geçti. Yeni sezon hazırlıkları için tekrar Erzurum'a geldik. Çalışma koşulları çok iyi. Bize destek olan tüm yöneticilere teşekkür ediyorum" dedi.
FUAT TAŞKESENLİGİL: "TESİSLERİMİZİN YAPIM STANDARDI VE BUZ KALİTESİ AVRUPA STANDARDININ DAHİ ÇOK ÜZERİNDE"
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "İimizdeki buz pistleri yaz döneminde sabah 6 - gece 12 arasında 1 saat dahi boş olmaksızın spora hizmet veriyor. Dünyanın her yerinden gerek yeni başlayan ve gerekse elit düzeyde spor yapan yüzlerce sürat pateni ve artistik buz pateni sporcusuna ek olarak ulusal ve yabancı kulüp sporcularımız da ilimiz de kamp çalışmaları yapmaktalar. Tesislerimizin yapım standardı ve buz kalitesi Avrupa standardının dahi çok üzerinde. Yabancı misafirlerimizden bu anlamda çok olumlu geri dönüşler almaktayız. Elbette ki; Türk Milli Takımları bizim için çok önemli. Yaz süresince Erzurum' u mesken tutan sürat pateni, buz dansı ve artistik buz pateninin tüm yaş kategorilerindeki milli takım kamplarına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlimiz EYOWF 2019 ev sahibi. EYOWF 2017' nin ilimize gelmesi ve organizasyonun 2 sene önceye çekilmesi ihtimali konuşulmakta. İl müdürlüğü olarak bu organizasyona tesis ve organizasyon tecrübesi açısından hazır olduğumuzu ifade etmek isterim." Diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.