ERZURUM Haber Girişi : 23 Haziran 2020 19:23

Erzurum Barosu BASIN BİLDİRİSİ

Erzurum Barosu BASIN BİLDİRİSİ
BASIN BİLDİRİSİ

BASIN BİLDİRİSİ

            Avukatlık Kanununda düzenlenmesi planlanan çoklu baro sistemi ve delege seçim sistemine ilişkin olduğunu basından öğrendiğimiz bir takım değişiklikler hakkında, Erzurum Barosu olarak görüş bildirme zarureti hasıl olmuştur.

Bu bağlamda, bu değişikliklerin Baroların görüşü alınmadan yapılması noktasında, seçilmiş baro başkanlarının, kaynağını Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu ve diğer kanunlardan alan; demokrasinin, hukuk devleti olmanın gereği olan,  yine tamamen temel hak ve hürriyetler içerisinde mütalaa edilen bu haklı yürüyüş teşebbüslerinde Baroların yanında olduğumuzu bildiririz.

            Savunmayı susturmaya, pasifize ederek işlevsizleştirmeye, bölüp parçalayıp yönetmeye, hele ki sindirmeye yönelik hukuk dışı yöntem ve metotlara, hangi kesimden gelirse gelsin asla müsaade etmeyeceğimizin ve yine hukuk çerçevesinde haklı mücadelemizi devam ettireceğimizin bilinmesini isteriz.

            Baro başkanlarımıza ve dolayısıyla da tüm Baro mensuplarımıza yönelen ve haddi aşan polis mukavemetini esef ve şiddetle kınıyoruz. “Hak olmayan yerde hürriyetten bahsedilemez” prensibinden hareketle,  savunmanın tek ve vazgeçilmez süjesi olup; asıl gayesi insan haklarını savunmak olan Barolarımızın, bu haksız uygulamalardan dolayı sesinin yükselerek artacağını, güçlenerek yollarına devam edeceğini kamuoyuna saygı ile bildiririz.

 

 

Erzurum Barosu Başkanlığı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.