GÜNCEL Haber Girişi : 29 Ekim 2008 15:59

Erzincanda bazı camilere zarar verildi

Erzincanda  bazı camilere zarar verildi
Erzincan şehir merkezinde bulunan camilere, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar verildi. Camilere zarar veren kişilerin yakalanması için emniyet güçleri çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan Atatürk Mahallesi'nde bulunan Aydınlıkevler Camii'ne giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, caminin bütün perdelerini jiletle kesti. Caminin camlarına da zarar veren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, olayı sabah namazından önceki bir vakitte gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Çirkin provokasyonlardan biri de Karaağaç Mahallesi Keresteciler Camii'ne yapıldı. Caminin kapısını kırarak içeriye giren provokatörler, eşyalara zarar verdi. Rahleleri yere vurarak parçalayan kimliği belirsiz kişi veya kişilerin yakalanması için Erzincan Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri inceleme ekipleri gerekli parmak izi incelemelerini yaptı.

Camilere giren kişi veya kişilerin yaklaşık bir hafta önce de Fatih Mahallesi'nde bulunan Fatma Hatun Camii'ne girerek, caminin anahtarlarını ve kapı kilitlerini çaldığı öğrenildi. (CİHAN)