ERZURUM Haber Girişi : 01 Eylül 2015 23:35

Erzincan Kapı Çarşısı'na yeni yüz

Erzincan Kapı Çarşısı'na yeni yüz
Yakutiye İlçe Belediyesi, insan odaklı yol ve kaldırım çalışmalarının birini de Erzurum ticaretinin tarihi noktası Erzincan Kapı semtinde yapıyor.
Yakutiye İlçe Belediyesi, insan odaklı yol ve kaldırım çalışmalarının birini de Erzurum ticaretinin tarihi noktası Erzincan Kapı semtinde yapıyor. 
Yaya öncelikli geniş kaldırımların yapılacağı Erzincan Kapı çarşısındaki çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, işlerin hızlandırılması için de talimat verdi. Esnafın mağdur edilmemesi için yoğun çalışmak gerekir diyen Korkut, "Araç için tek yön, esnafımızın ticari menfaati düşünülerek küçük bir cep ve geniş yaya kaldırımının yer alacağı çarşının güzel bir görünüme kavuşturacağız" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaya öncelikli yol ve kaldırım düzenlemesinin birini de Erzincan Kapı Çarşısında gerçekleştiriyor. Birçok cadde ve sokakta vatandaşın esnafa ulaşmakta güçlük yaşadığını, düzensizlik nedeniyle birçok sokakta alıcının dükkana ulaşamadığını hatırlatan Ali Korkut, "Erzincan Kapı semtindeki çarşıda benzer keşmekeşliği yaşayan alanlardan biriydi. Araç parkı, düzensiz teşhir ve yanlış tutum nedeniyle görünüm açısından olsun, çarşı esnafının müşteri çekme noktasında olsun sorun yaşanıyordu. Bu çarşıyı yaya öncelikli olarak ele alıyoruz. Çağdaş görünüme kavuşturacağız. Aydınlatması, geniş kaldırımıyla örnek bir çalışma olacak. Keşmekeşlik çalışmayla sona erecek. İnsanlar dükkanlara daha kolay ulaşabilecekler, esnaf müşterisine daha kolay hizmet verebilecek. Tek yön ve park yasaklı bir düzenleme yapıyoruz. Esnaf alışverişi için gelin araçlı müşteriler için kısa süreli park yapılması amacıyla küçük bir cepte bırakıyoruz. Ancak kesinlikle park yapılmayacak" şeklinde konuştu.
Çalışmaları inceleyen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, personele hızlı çalışma talimatı verdi. İşlerin biran önce bitirilmesinin esnaf için önemli olduğunu belirten Ali Korkut, "Çağdaş görünümün biran önce ortaya çıkması, esnafın işinin biran önce açılması için elimizi çabuk tutmalıyız" ifadelerini kullandı.
Etiketler : korkut
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.