ERZURUM Haber Girişi : 24 Kasım 2015 08:03

Ertansa 5 bin fidan dikti

Ertansa 5 bin fidan dikti
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, Ertansa A.Ş. ve TEMA İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen proje ile tesis içerisine 5 bin fidan dikildi.
Palandöken/Erzurum
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Teke Deresi Göleti, sosyal tesis olarak Erzurum turizmine kazandırılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, Ertansa A.Ş. ve TEMA İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen proje ile tesis içerisine 5 bin fidan dikildi.  Orman Bölge Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ERTANSA A.Ş. ve TEMA Vakfı İl Temsilciliği ortaklığı ile gerçekleştirilen projede Teke Deresi mevkiine toplam 5 bin adet fidan dikimi yapıldı. Şehrin kültürel değerlerinin öne çıkarılmasında ve istihdamına önemli rol oynayan ERTANSA; çevre çalışmalarında da farkındalık oluşturulacak projeye imza attı. Ağaçlandırma projesinde Huş, Sarıçam, Kuşburnu, Berberis türlerinde olan fidanlar toprakla buluştu. ERTANSA A.Ş. Genel Müdürü Yasin Deniz proje ile alakalı yaptığı açıklamada "Bu alanın Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesinin akabinde Sayın Mehmet Sekmen'in talimatıyla burayı Erzurum Turizmi'ne kazandırmak üzere çalışmalara başladık. Bu kıl sezonunda şu anda tadilatı yapılan otelimizle hizmet vermeye başlayacağız. Önümüzdeki sezon tesis içerisinde kayak pisti, bungolov evler yapılacak. Çevre düzenlemesi ve göletin rehabilite edilmesiyle birlikte Erzurum'a yeni bir turistik ürün kazandıracağız. Bugün burada vadi içinde kalan tesisin dağlarında ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Böylelikle tatil için buraya gelen misafirlerimizi daha yeşil bir alanda karşılamış olacağız. Desteklerinden dolayı Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner'e, TEMA Vakfı Erzurum Il Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu'na ve ağaç dikimine katkı sağlayan tüm gönüllülere teşekkür ediyorum." diye konuştu. TEMA Vakfı Erzurum Il Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu yaptığı açıklamada "Bu projenin güçlü ve önemli bir başlangıç olduğuna inanıyorum. İlkbaharda onbinlerce fidan binlerce doğa gönüllüsüyle birlikte hayat bulacak. Bu çalışmaya çok büyük destek sağlayan, güçleri bir araya getiren Mimar Gülşah Sibel Bayramoğlu'na ve ERTANSA A.Ş. Genel Müdürü Yasin Deniz'e teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Etiketler : fidan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.