ERZURUM Haber Girişi : 28 Mayıs 2015 16:54

ERGAZ & BLUEPET'TEN ERZURUM'A 37 MİLYONLUK YATIRIM

ERGAZ & BLUEPET'TEN ERZURUM'A 37 MİLYONLUK YATIRIM
Türkiye enerji sektörünün köklü kuruluşu Ergaz'ın akaryakıt sektöründeki genç ve dinamik markası Bluepet, akaryakıt sektöründe yeni bir hamle yaparak, Doğu Anadolu Bölgesinde akaryakıt depolama terminali kuruyor.
Türkiye enerji sektörünün köklü kuruluşu Ergaz'ın akaryakıt sektöründeki genç ve dinamik markası Bluepet, akaryakıt sektöründe yeni bir hamle yaparak, Doğu Anadolu Bölgesinde akaryakıt depolama terminali kuruyor. 
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başlanan toplamda 52.000 m3 kapasiteli olacak "Akaryakıt Depolama ve Karadolum Terminali"nin, ilk adımı olan 26.000 m3 kapasiteli 1. etabının temeline ilk harç atıldı.
SANAYİCİ VE İŞ DÜNYASI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ!
Sanayici ve iş dünyasından oldukça yoğun katılım olduğu törende, Dadaşlar bar oynadı, kurban kesildi. Temel atama törenine, Margaz Fehmi Arıkan, Yurtgaz Abdullah Gümüş, Mavigölgaz Adem Vuruşkan, Mehmet Işıklar, Anadolu LPG Derneği Koordinatörü Mehmet Yurt, Aygaz Murat Tan, ANT Daire Başkanlığı Zeki Çitçi, Serkan Bozkan, Sait Battal, Elemend Kimya Erhan Öztaş, As Çelik Konstüriksiyon Seyit Çiftçi, Karadeniz LPG Mustafa Mehmetoğlu, Rahmi Usta Mehmetoğlu, Önal Nakliyat Ahmet Önal, İhsan Önal, Şahin Önal, Ergaz İnşaat Orhan Koçak, Osmanlı Petrol İbrahim Şengül, Gürhan Şengül, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, EBB Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Erzurum Şube Başkanı Vahit Bingöl, Organize Sanayi Bölgesi (Yönetim Kurulu Başkanı) Zafer ERGÜNEY, sanayici ve işadamları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda katılım oldu.
YAĞIZ, DEVLETİN YAPMASI GEREKEN YATIRIMI BİZ YAPIYORUZ
Ergaz & Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız, törende yaptığı konuşmada, "Yaklaşık kırk yıllık köklü geçmişi ile Ergaz, sunduğu kaliteli ürün ve hizmetlerle müşterilerinin takdirini kazanmış Türkiye'nin öncü markalarından biri konumundadır. Ergaz Ailesi'nin en genç ve dinamik üyesi Bluepet'te, bu güç ile akaryakıt sektöründe farkındalık oluşturuyor.
1978 yılında Erzurum'dan yola çıkarak Türkiye'nin milli bir markası haline gelen Ergaz, yeni markası Bluepet ile akaryakıt dağıtım sektöründe büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinde 2015 - 2018 yılları arasında gerçekleştirilmesi planlanan, toplamda 52.000 m3'lük "Akaryakıt Depolama ve Karadolum Terminali"nin, ilk etapta olan 26.000 m3 kapasiteli kısmının bugün temelini atıyoruz, 15 Ekim 2015 tarihinde devreye girecek. Bu yatırım bölgeye ekonomik açıdan önemli katkı sağlayacak.
Devletin yapması gereken yatırımı biz yapıyoruz ve bu adımı atmaktanda gurur duyuyoruz. Ergaz & Bluepet'in üstlendiği bu sorumluluk bilincinin altında, Erzurumlu bir şirket olması, yani Anadolu kaplanı ruhu yatıyor.
Ülkemizde zorunlu stok mecburiyeti olan 6 milyon 440 bin m3'lük akaryakıt stokunun, Ergaz olarak 52.000 m3 lük kısmını sağlayacak yatırımı bölgemize yapıyoruz. Öz kaynaklarımızla yatırım yapıyoruz. Ergaz, kırk yıldır çok ortaklı şirketlere örnek gösterilen hukuk kurallarına riayet eden, kurulduğundan beri ortaklarına kar dağıtan vergisini veren ve yeni yatırımlar yapan ender kuruluşlardan birisidir.
Bölge ekonomisine olumlu katma değer sağlayacak olan bu akaryakıt depolama terminali, akaryakıt satış istasyonları için nakliye bedeli gibi önemli bir avantajlar sağlayacak.
ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK YAKLAŞIK 18 MİLYON DOLAR KATKI SAĞLAYACAK
Doğu Anadolu Bölgesinin, yıllık 1 milyon 200 bin ton akaryakıt tüketimi mevcut. Bu akaryakıt tüketiminin nakliyesi için ortalama 20 tonluk tankerlerle yaklaşık olarak 50 bin sefer gerçekleştiriliyor. Yıllık olarak gerçekleşen bu nakliye maliyeti de yaklaşık olarak 18 milyon dolar civarındadır. Bu yatırımımızın gerçekleşmesi halinde söz konusu 18 milyon dolar ülke ekonomisine katkı olarak kalacak.
SEVKİYATI BORU HATTI VE DEMİRYOLU ÜZERİNDEN YAPILACAK
Türkiye'de bir ilk uygulama olacak. Akaryakıt Depolama terminalimize akaryakıt sevkiyatı, Nato boru hattı olarak bilinen ANT hattı ve tesisimizin yakınından geçen demiryolu üzerinden sağlanacak. Konuyla ilgili olarak ANT Dairesine gerekli olan adımlar atılarak, bürokratik işlemler başlatılmıştır.
Bluepet, henüz çok genç bir marka olmasına karşın sektöründe ayrıcalıklı bir yer edindi. Türk enerji sektörünün 'Yerli Sermayesi' Ergaz'dan aldığı kurumsal kültürü insana, yasalara, müşteri memnuniyetine saygı misyonu ile güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Akaryakıt Depolama ve Karadolum Terminali'nin hizmete girmesiyle Ergaz & Bluepet, sektörde güçlü ve kararlı bir duruş sergileyerek, ekonomiye katkı sağlamış olacak" dedi.
BİNGÖL, ERGAZ'I DESTEKLEMEMİZ GEREKİR
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Erzurum Şube Başkanı Vahit Bingöl, "Bu yatırım çok önemli bir yatırım. Doğu Anadolu akaryakıt ihtiyacını bu tesislerden yani Erzurum'dan alacak. Ergaz'ı desteklememiz gerekir. Sektör adına çok önemli bir yatırım olduğunu belirtmek isterim. Akaryakıt istasyon sahipleri tankerlere yatırım yapmaktan kurtulacak, çünkü akaryakıtını bu merkezden sağlayacak. Bu durum, inanın çok gurur verici. Yani akaryakıt bayileri bundan çok ciddi şekilde yararlanacaklar. Bu yatırımın hayırlı olmasını dilerken, Ergaz yöneticilerini canı gönülden kutlarım" dedi.
ERGÜNEY, ERGAZ A.Ş.'Yİ TEBRİK EDİYORUZ
Organize Sanayi Bölgesi (Yönetim Kurulu Başkanı) Zafer Ergüney, yaptığı konuşmada, "Ergaz A.Ş. yöneticilerini Erzurum'umuza yatırım yaparak cesaret verdiklerinden dolayı öncelikle tebrik ediyorum. Erzurum, çevresindeki birçok şehre öncülük eden ve ticari anlamda lokomotif görevi üstlenmiş, Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük şehirlerinden birisidir. Erzurum kara yolu, hava yolu ve demir yollarının rahatlıkla kullanabildiği, diğer şehirlerle ulaşımın kolayca sağlanabildiği merkezi bir konuma sahiptir.
Ticaret hacmi giderek genişleyen şehrimizde Organize Sanayi Bölgesi ekonomik büyümeye önemli katkılar sağlamaktadır. Büyüme potansiyelinin yüksek olduğu şehrimizde yerel girişimlerin yanında Türkiye ekonomisine yön veren firmaların bulunduğu kurumumuz, firmaları bir araya getirerek deneyim ve heyecanın birleşmesi sonucu oluşan etkileşim sayesinde Erzurum'un ticaret merkezi olması yönünde önemli adımlar atmaktadır. Sanayileşme; gelişimin ve büyümenin sembolüdür. Bu vesileyle Ergaz A.Ş. nin bölgemize yapmış olduğu bu yatırımdan dolayı memnuniyetimizi dile getirirken, yeni yatırımcılarımızı da bekliyoruz. Ergaz & Bluepet'in sergilediği bu gururlu ve onurlu adımlar, yatırımcılar açısından teşvik edicidir, cesaret verici adımlardır." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.