SPOR Haber Girişi : 24 Ocak 2011 14:18

Ereğlide 7 den 77 e Herkes Kuranı Kerim Okumayı Öğreniyor

Ereğlide 7 den 77 e Herkes Kuranı Kerim Okumayı Öğreniyor

Kdz. Ereğli İlçesinde 2611 kişi Kur'an-ı Kerim okuma kursuna başladı. Ereğli Müftülüğü'nün organizasyonunda gerçekleştirilen kurslara 7'den 77'ye herkes katılıyor. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Ekim 2010 tarihi itibari ile kurlara başlandığını ve ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Ekim ayı itibari ile başlayan ve çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği kurslara 7'den 77'ye çok sayıda vatandaş büyük ilgi gösteriyor. Kasım ayı itibari ile Kur'an-ı Kerim okuma kurslarına başlanan tüm camilerde verilen kurslara davet edilen vatandaşların bazılarının çekinmesi ise dikkat çekiyor.
 
'Kur'an- Kerim Okumayı Bilmeyen Kalmasın' sloganı ile yola çıkan Ereğli Müftülüğü, ilçede bulunan tüm camilerde toplamda 2611 vatandaşa Kur'an-ı Kerim okuma kursu vermeye başladı. Din görevlileri kursiyerlerin müsait olduğu zamanlarda ders vermeyi sürdürürken, diğer yandan kurslarda İlmihal dersleri de veriliyor. 14 camii de Kur'an- Kerim tefsiri dersleri başlarken, Ereğli Müftülüğü vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor.
 
Her geçen gün camilerdeki kursiyer sayısının arttığı gözlenirken, din görevlileri sayının daha da artması için vatandaşlara çağrıda bulunuyor. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, ilçede bulunan 14 camide Kur'an-ı Kerim okuma kurlarına başlandığını ve ilgiden memnun olduklarını söyledi. Müftü Erkan, çekinecek hiç bir şeyin olmadığını ve her yaştan vatandaşları kurslara katılmaya davet etti.

Görüşlerini aldığımız vatandaşlar ise böyle bir kursun açılmasından dolayı Ereğli Müftlüğüne teşekkür ederken, kısa sürede Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendiklerini dile getirdiler.