SİYASET Haber Girişi : 01 Ağustos 2013 13:53

Erbaşar Özsoy vefat etti

Erbaşar Özsoy vefat etti

Erzurumlu siyasetçi Erbaşar Özsoy vefat etti. 
Lenfoma hastalığına yenik düşen Özsoy’un cenazesi yarın cuma namazının ardından Ankara Karşıyaka Camii’nden kaldırılacak. Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan ve Erzurum İl Başkanlığı görevinin yanında birkaç dönem de Erzurum Milletvekili adayı olan Erbaşar Özsoy, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, CHP Parti Meclis Üyeliği ve Hukuk Danışmanlığının yanı sıra bir dönem de Deniz Baykal’ın da avukatlığını yapmıştı.
Şenkaya’da hüzün
Facebook’tan mesaj
Erzurumlu Avukat Erbaşar Özsoy, bir süre önce kişisel Facebook hesabında sevenlerini hastalığı hakkında bilgilendirmişti:
“Sevgili Dostlar, beş aydan beri Lenfoma hastalığından dolayı tedavi görmekteyim. Bundan dolayı Facebook’a uzun süredir girip sizlerle haberleşemedim. Rahatsızlığımı tesadüfen duyan çok sayıda dost hastaneye ve eve gelerek acımı paylaştı. Kendilerine teşekkür ettiğimi ve bu mesajla da sağlık durumu hakkında siz sevgili dostlarımı geçte olsa bilgi vermek yükümlülüğümü yerine getiriyorum. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. En kıymetli varlığınız ve hazineniz sağlığınızdır. Ona dikkat edin ve koruyun. Sevgi ve saygılarımla…”
Erbaşar Özsoy kimdir?
Erbaşar Özsoy, 1948 yılında Erzurum-Şenkaya’da doğdu. Erzurum Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitenin İşletme İktisadi Enstitüsü’nde master yaptı. Avukatlığın yanı sıra uzun yıllar sendika hukuk müşavirliği yaptı. Sendika ve Toplu Sözleşme Hukuku alanında yayınlanmış iki kitabı bulunan Özsoy, merkezi Ankara’da bulunan Demokrasi ve Gençlik Vakfı’nın Genel Başkanlığını yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Avukatı olan Erbaşar Özsoy, Erzurum İl Başkanlığı, CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Genel Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi Üyeliği yaptı. 1995 ve 1999 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde CHP Erzurum Milletvekili adayı oldu. 1997 yılında CHP’yi temsilen Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Bir dönem C.H.P. Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatlığını yapan Erbaşar Özsoy, aynı zamanda CHP’nin Parti Meclisi Üyesi ve Hukuk Danışmanı. İngilizce bilen Erbaşar Özsoy, öğretmen Güzin hanımla evli ve iki çocuk babası.