ERZURUM Haber Girişi : 20 Ocak 2015 23:37

Engelleri Yaşam Merkezi ile aşıyorlar

Engelleri Yaşam Merkezi ile aşıyorlar

Yakutiye İlçe Kaymakamlığı tarafından engelli vatandaşlara verilen hizmetlerin genişletilmesi, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik adına yapılan çalışmaların gerek kurum binası gerekse diğer kamusal alanlar içerisinde yaygınlaştırılması Erzurumlu vatandaşların yanı sıra, sivil toplum örgütleri tarafından da büyük taktir ile karşılandı. 

rn

Son olarak Yakutiye Kaymakamlık binası içersinde engellilere özel mekanik, modern engelsiz asansör imkanının sağlanması da, Kaymakam Ahmet Katırcı’nın engelli vatandaşlara verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

rn

Engellilere yönelik hizmetlerin devam ettirildiği Yakutiye Kaymakamlığı’nda kurum binasının yanı sıra, 2013 yılında SODES kapsamında başlatılan Yakutiye Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi de engelli aile ve çocukların umudu oldu. Erzurum’da bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bu yönde olumlu tepkiler aldıklarını belirten Yakutiye İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı, engelli vatandaşlara verilen sosyal ve ekonomik destek projelerinin Erzurum çapında yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Engelsiz Yaşam Projesi’nin 2013 yılı SODES kapsamında gerçekleştirildiğini ifade eden Katırcı, proje ile birlikte engelli çocuk ve ailelerine ulaşılabilirlik, erişilebilirlik, bakım, oyun, eğitim, öğretim, bilişim ve gezi gibi imkanlarının sağladığını dile getirdi. Engelsiz Yaşam Projesi’nin Erzurum’da tek olduğunu anlatan Katırcı, bu tarz projelerin diğer kurum ve yerel yönetimlere örnek teşkil etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Engelsiz Yaşam Projesi haricinde 2015 dönemi içersinde Otizmli çocuklar için projelerin hayata geçirileceğini kaydeden Katırcı, "SODES kapsamında gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nin Erzurum’da ilk defa gerçekleştirilmesi nedeniyle bizim için ayrı bir önemi var. Açmış olduğumuz merkezde adı üstünde engelli evi olduğu için bir evden hiç bir farkı yok. Evin içerisinde mutfağındaki buzdolabından, çamaşır ve bulaşık makinesine tutun da engelli tuvaleti ve oturulacak, dinlenilecek odaya kadar tüm imkanları sağladık. Bunun dışında merkezde spor, oyun, park, eğitim, öğretim, bakım gibi diğer gerekli düzenlemeleri yaptık. Çanakkale gezimiz ile çocuklarımıza unutamayacakları hatıralar yaşattık. Bunların dışında en önemlisi ailelerde rehabilitasyon merkezlerinde olduğu gibi çocuklarını bırakıp evlerine dönmüyorlar. Aileler de orada kalıyorlar. Bu durumda gerektiği zaman engelli aileleri kendi yemeklerini kendileri yapıp, çocukları ile daha fazla vakit geçirme imkanı buluyorlar" şeklinde konuştu.