EĞİTİM Haber Girişi : 04 Haziran 2015 09:35

Engelleri aşan, örnek okul

Engelleri aşan, örnek okul
Hilalkent Anadolu Lisesi'nde engelli öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik örnek çalışmalara imza atılıyor.
Hilalkent Anadolu Lisesi'nde engelli öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik örnek çalışmalara imza atılıyor. İki görme engelli öğrencinin, eğitim gördüğü okulda, görme engelliler için yapılan kabartma tabelalar, yürüyüş alanları ve sesli asansör, engelli öğrencilerin yaşamını kolaylaştırıyor. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ve İl Müdür Yardımcısı Harun Akpınar, Hilalkent Anadolu Lisesini ziyaret ederek, Okul Müdürü Ayhan Yanık'a engelli erişebilirliği konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Okulda eğitim gören iki görme engelli öğrenci Kader Güler ve Nazlıcan Aytekin, İl Müdürü Abdulhakimoğulları'na engellilere yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim ettiler.
Görme engelli öğrenciler Güler ve Aytekin, okullarından oldukça memnun olduklarını belirterek, okulda bulunan kabartma tabelaların, yürüyüş alanlarının ve sesli asansörün yaşamlarını kolaylaştıklarını ifade ettiler.
Abdulhakimoğulları ise daha önce Güler'in kendisine ilettiği mektupla duygularını dile getirdiğini belirterek, Hilalkent Anadolu Lisesi'nde yapılan çalışmaların tüm okullara örnek olmasını istedi.
Engelli öğrencilerle bir süre sohbet eden Abdulhakimoğulları, "Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak bizler için oldukça önemli. Hilalkent Anadolu Lisesi engelli erişebilirliği konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmalar diğer okullara ve kurumlara da örnek olmalıdır. Görme engelli kızlarımızın engelleri aşarak, akranlarıyla bir çok konuda yarışabiliyorlar. Başarı ve azim engel tanımayan kavramlar, Okul Müdürümüze bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Hilalkent Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Yanık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engellilere yönelik erişebilirlik çalışmalarını önemsediklerini ifade etti.
Herkesin engelli adayı olduğuna dikkat çeken Yanık, "Okumuzda önemli bir sosyal görevi yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Öğrencilerimiz okumuzda akranlarıyla eğitim alırken adaptasyon sorunu yaşamıyor. 9E sınıfında okuyan öğrencilerimiz Kader ve Nazlıcan, bizler için özel öğrenciler. Özellikle Kader okulda ilk 10'a giren öğrencilerimiz içerisinde. Onların başarılı olduğunu görmek bizlere haz veriyor. Okulumuzu engelli öğrencilere hizmet edecek konuma getirdik. Yürüyüş alanlarını, tabelaları, merdivenleri ve asansörü engellilere uygun şekilde dizayn ettik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bizleri bu konuda yönlerdi, Kurum Müdürümüze ve Müdür Yardımcımız Akpınar'a teşekkür ediyorum" dedi.
Etiketler : okul
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.